Макрон: Парижкото споразумение за климата няма да бъде предоговаряно

774
Макрон: Парижкото споразумение за климата няма да бъде предоговаряно
Снимка: БГНЕС

Парижкото споразумение за климата не може да бъде променяно, независимо от позицията на САЩ. Това заяви френският президент Еманюел Макрон в изказване пред Общото събрание на ООН.

„Дълбоко уважавам решението на САЩ и вратите остават отворени за тях. Но ние ще продължим с изпълнението на Парижкото споразумение“, заяви държавният глава.

По време на брифинг в кулоарите на ООН Макрон заяви, че съжалява за американското решение, но продължава диалога с американския си колега Доналд Тръмп, тъй като според френския лидер „В края на краищата той ще разбере, че е в негов интерес и в интерес на американците да бъдат част от Парижкото споразумение“.

Канада, Китай и ЕС ще са домакини на следващата среща по Парижкото споразумение

Министри на околната среда от Канада, Китай и Европейския съюз ще са домакини на среща в Монреал по-късно този месец, на която ще се об...

В речта си пред Общото събрание френският лидер посочи също, че Париж и Берлин ще продължат да полагат всички усилия за постигане на мирно решение на конфликта в Украйна.

Той коментира и сирийската криза, посочвайки, че мирните преговори в Астана, инициирани от Русия, Турция и Иран, са позитивен, но недостатъчен ход за решаване на конфликта.

„За да постигнем дългосрочен и справедлив мир, ние трябва незабавно да се съсредоточим върху политическото регулиране на кризата и преходен период, както това беше единодушно решено от резолюция 2254, приета от Съвета за сигурност на ООН през 2015 г.“, посочи президентът.

По думите му трябва да бъде установена нова дипломатическа контактна група за Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа