Надежда за Шешел

4625
Надежда за Шешел
Здравословното състояние на партийния лидер е стабилно, животът му не е в опасност

Международният трибунал в Хага опроверга днес твърденията на Сръбската радикална партия, че здравословното състояние на партийния лидер Воислав Шешел, който е подсъдим в трибунала, е лошо и животът му е в опасност, предаде ТАНЮГ.

Говорителката на трибунала Нерма Йелачич заяви, че състоянието на Шешел е стабилно и според медицинските документи, с които трибуналът разполага, няма никакви опасения за живота му.

Тя изтъкна, че Шешел получава медицинска помощ от най-добрите специалисти, които са на разположение на затворниците в Хага.

Йелачич каза, че според международните стандарти, вкл. според правилника на Международния комитет на Червения кръст, информацията за здравословното състояние е поверителна и трибуналът не може оповести подробности за състоянието на Шешел, освен ако той не даде писмено съгласие за това, което той отказал да направи.

Сръбската радикална партия съобщи днес, че е поискала от Международния трибунал да уведоми обществеността за състоянието на Шешел и да му разреши да разговаря със семейството си. Радикалите твърдят, че здравословното състояние на Шешел е тежко и животът му е застрашен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа