Най-старата джамия в Брюксел беше евакуирана заради бял прах

5501
Най-старата джамия в Брюксел беше евакуирана заради бял прах
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-старата джамия в Брюксел беше евакуирана, а 11 души обеззаразени, след като на входа на сградата беше намерен пакет, съдържащ неизвестен бял прах. Районът беше отцепен от полиция и пожарна, съобщава AFP.

“Пакет беше намерен на входа на джамията, който е съдържал бял прах. Взимаме всички превантивни мерки, в случай че става въпрос за антракс“, каза говорителката на пожарната в столицата Ане Вибин.

Властите в Белгия са предотвратили атентати в Брюксел

Белгийските власти обявиха, че благодарение на извършените в неделя обиски са предотвратили планирани атентати в Белгия, съобщава вестн...

Тя допълни също, че 11 души, в това число и двама полицейски служители, са били обеззаразени като превантивна мярка. Чантата е била тествана и за радиация, каквато не е била отчетена.

Джамията, която е най-голямата в града, се намира само на няколко пресечки от Европейския парламент и множество посолства. Тя е построена със средства на Саудитска Арабия.

Белгийската столица бе в извънредно положение 4 дни. В сряда обстановката постепенно започна да се нормализира и метрото и училищата заработи.

Въпреки това, присъствието на военни на улицата продължава да напомня, че нивото на тревога остава високо. Полицията продължава да издирва Салах Абдеслам, който е заподозрян за терористичните атаки в Париж на 13 ноември.

Белгия издирва още един заподозрян терорист от Париж

Белгия издаде международна заповед за арест на 30-годишния Мохамед Абрини, който на 11 ноември е забелязан да шофира кола, с която теро...

По-рано тази седмица няколко джамии в квартал Моленбек, където са живели част от извършителите на атентатите в Париж, получиха писма със заплахи, изпратени от група, наричаща себе си „Християнска държава“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com