Новият кабинет на Италия: Само пет жени и политически новаци

2463
Новият кабинет на Италия: Само пет жени и политически новаци
Снимка: Getty images/Guliver

Новото популистко правителство на Италия е разделено между крайнодясната партия „Лига“ и антиелитарната партия „Движение 5 звезди“ (M5S). От 18 министри само 5 са жени, информира агенция France Presse, цитирана от БГНЕС.

За разлика от лидерите на „Лигата“ Матео Салвини и на M5S Луиджи Ди Майо, повечето от министрите са политически новаци. Това са някой от най-важните позиции в новото италианско правителство.

Външни работи: Енцо Миланези е на 63 години и е прекарал по-голямата част от живота си между Брюксел и Люксембург, като представител на ЕС и е бил министър по европейските въпроси от 2011 г. - 2014 г.

"Движение 5 звезди"

Джузепе Конте се закле като премиер на Италия

Джузепе Конте положи клетва като министър-председател на новото италианско популистко правителство, предаде AFP. Кабинетът стана факт ...

Икономическо развитие: Луиджи Ди Майо на 31 г. Надява се да даде нов живот на италианската икономика. Неаполитанец, ръководител на M5S от 2007 г. изучавал компютърни науки в Неаполския университет. След това сменил специалността си на право, но така и не завършил висше образование.

Правосъдие: Алфонсо Бонафеде – 42-годишен адвокат, близък партньор на M5S. Той е бивш студент и асистент на новия премиер Джузепе Конте в университета във Флоренция.

Отбрана: Една от малкото жени в кабинета. Елизабета Трента – 50-годишна, експерт по сигурността и част от запаса на италианската армия.

Инфраструктура: Отново адвокат Данило Тонинели 43-годишен ще решава съдбата на няколко големи инфраструктурни проекти включително строежа на бързата железопътна линия свързваща северния италиански град Торино с френския Лион.

Околна среда: Бившият полицай с чин генерал Серджио Коста на 59 години ще води разследването срещу незаконното изхвърляне на токсични отпадъци в южната част на Италия.

Накъде ще поведе Италия новото правителство?

Новото коалиционно правителство в Италия, което ще положи клетва днес (1 юни), обещава комбинация от крайнодесни, антиелитарни и евроск...

Партия "Лига"

Вътрешни работи: Роденият в Милано Матео Салвини на 45, който се е присъединил към „Лигата“ през 1990 г. само на 17 г. и се е изкачил до ръководител на партията през 2013 г. ще е захване с вътрешните дела. За него проблемът с имиграцията винаги е на преден план. Той иска да депортира всички чужди престъпници и да разруши ромските лагерите.

Финанси: Икономиста Джовани Триа на 69 години ще се захване с финансите. Той твърдо се придържа към това Италия да остане в еврозоната.

Европейски дела: Евроскептикът Паоло Савона на 81 беше избран за тази позиция, след като италианският президент наложи вето на предложението Савона да поеме поста на министър на икономиката. Предишните критики на Савона относно еврото притесняват както дипломатите в Брюксел, така и финансовите пазари.

По-рано Джузепе Конте положи клетва като министър-председател на новото италианско популистко правителство. Кабинетът стана факт заради създадената в последния момент коалиция, като така се приключи с политическата безизходица и се предотвратиха нови избори в третата по големина икономика в ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха заместника на Шойгу по обвинение в корупция

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 24.04 - Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Киев

Таваните на цените на роуминга в ЕС остават същите до 2032 г.

Великобритания поставя отбранителната си индустрия във военен режим

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа