Обявиха датата за референдума във Великобритания

4062
Обявиха датата за референдума във Великобритания
Снимка: Gettyimages.com

Референдумът по въпроса за по-нататъшното членство на Великобритания в състава на Европейския съюз ще се проведе на 23 юни, предаде ТАСС. Това съобщи британският премиер Дейвид Камерън след заседание на правителството.

Късно снощи Дейвид Камерън съобщи, че е успял да договори специален статут на Великобритания в ЕС, след споразумението за реформи, постигнато с 27-те му колеги в Брюксел. Той заяви, че "с цялото си сърце и душа" ще води кампания за оставането на Великобритания в ЕС, предаде Ройтерс.

Слави: Ако спрат референдума, ще направя концерт пред парламента

Искам хората, дали подписа си за референдума, да знаят, че са успели да участват в това, в което искат. Това заяви Слави Трифонов пред...

Самият Камерън заяви, че "с цялото си сърце и душа" ще води кампания за оставането на Великобритания в ЕС.

"Британският народ сега трябва да реши дали да остане в този реформиран Европейски съюз или да напусне. Това ще бъде исторически момент, който се пада един път на поколение и ще предопредели съдбата на страната ни", подчерта той.

Сделката не означава, че всички проблеми на Лондон с блока са решени, призна Камерън, но предупреди, че избирателите трябва да са предпазливи към онези, които твърдят, че Великобритания ще бъде по-добре без ЕС. ЕС не е съвършен, има нужда от допълнителни реформи, но отвътре Обединеното кралство ще е в по-добра позиция да ги постигне, заяви Камерън, цитиран от АФП.

Рисковете за стратегията на Камерън бяха демонстрирани вчера, когато социологическо проучване показа, че кампанията за напускане на блока има два пункта преднина - подкрепа от 36% срещу 34% желаещи оставане, 7% нямащи намерение да гласуват и 23% нерешили как да гласуват.

Възможно е да премахнат въпроси от референдума на Слави Трифонов

Част от въпросите за референдума на Слави Трифонов ще бъдат премахнати, обявиха от ръководството на ГЕРБ. Един от тях е този за намаля...

Може би най-голямата заплаха за кампанията на Камерън може да дойде от кмета на Лондон Борис Джонсън, който още не е казал чия страна ще вземе в битката, която може да се окаже съдбоносна за Камерън.

В Лондон евроскептичните привържениците на Брекзит бързо отхвърлиха сделката като слаб документ без покритие. Прехвалената "сделка на Дейв" не струва дори хартията, на която е написана, заяви Найджъл Фараж, лидер на ЮКИП - Партията на независимостта на Обединеното кралство.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com