Орбан: Унгария сама решава за имигрантите

8261
Орбан: Унгария сама решава за имигрантите
Снимка: Gettyimages

Унгарският премиер Виктор Орбан открито се противопостави в Европейския парламент /ЕП/ на предложенията за определяне на квоти за имигранти за всяка една държава от ЕС.

"Подобни предложения само ще увеличат броя на имигрантите", каза Орбан по време на дебатите в ЕП в Страсбург и поясни: Предложенията за квоти за страните членки на Европейския съюз /ЕС/ може да бъдат само препоръчителни, но не и задължителни. Според него "Европа трябва да държи проблема с имигрантите далеч от своите граници". "В противен случай милиони имигранти ще пристигнат на нейна територия", каза още унгарският министър-председател.

Орбан би затворил с радост бежанския лагер в Дебрецен

Унгарският премиер Виктор Орбан би затворил с удоволствие центъра за настаняване на бежанци, разположен в източноунгарския град Дебреце...

"Унгария ще води самостоятелна политика по въпроса за нелегалните имигранти. Няма да приемем, по толкова важен въпрос, решенията да се вземат от администрацията в Брюксел вместо нас. Много по-честно е да питаме гражданите какво мислят по този въпрос", подчерта Орбан.

Той поиска да се прави разлика между политически преследваните емигранти, които имат право на убежище, и икономическите имигранти, които търсят по-добър живот.

"Мнозинството нелегални имигранти в Унгария идват от Косово. В момента там няма война. ЕС не обръща достатъчно внимание на Западните Балкани и не прави достатъчно за решаването на този проблем", подчерта унгарският премиер.

Орбан съобщи, че Унгария няма да води същата политика спрямо имигрантите както тази на бившите колониални сили в Европа и не може да им подсигурява работни места.

Унгария се нуждае от закони срещу имигрантската вълна, заяви Орбан

Унгария се нуждае от законодателство, което да не допуска имигрантска вълна от бедни страни, дори и това да е в разрез със съществу...

Той отново засегна и темата за смъртното наказание и подчерта, че "всяка страна сама трябва да решава дали да възстанови това наказание". "Ние сме длъжни да защитаваме невинните жертви и в това отношение има различни инструменти", каза Виктор Орбан след дебатите в Страсбург.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа