Орбан: Великобритания се махна заради мигрантските решения на Еврокомисията

1385
Орбан: Великобритания се махна заради мигрантските решения на Еврокомисията
Снимка: Getty Images/Guliver

Решенията на Еврокомисията (ЕК) за излизане от мигрантската криза станаха причина Великобритания да напусне Евросъюза, заяви унгарският премиер Виктор Орбан.

Той заяви това на съвместната пресконференция с колегите от Вишеградската четворка (В4 - Унгария, Полша, Чехия и Словакия), които се събраха във Варшава.

Орбан обвини ЕК в двоен аршин

Унгарският премиер Виктор Орбан обвини Европейската комисия, че в голяма степен е отговорна за кризата в Евросъюза, която лъсна след Br...

“Еврокомисията взе най-лошите от всички възможни решения за миграцията и по този начин направи невъзможно оставането на един от най-големите играчи в ЕС. Ние искаме да предотвратим нелегалната миграция. Това е нашата цел. Всички, които искат да влязат в ЕС, трябва да подават молби извън неговите предели“, подчерта Виктор Орбан.

Ние не искаме да се отказваме от нашия суверенитет, от защитата на нашите граници. Предложенията на ЕК систематично ликвидират всички тези елементи“, изтъкна още унгарският премиер. Той предложи тези въпроси да се обсъдят на неофициалната среща на ЕС в Братислава на 16 септември.

На срещата във Варшава "четворката" се обяви за необходимостта от реформи на ЕС, за да служи той на гражданите, а не на институциите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com