Отлагането на вота в Македония ще парализира държавата

546
Отлагането на вота в Македония ще парализира държавата

Провеждането на парламентарните избори е необходимо, тяхното отлагане се отразява върху функционирането на държавата, заяви служебният премиер Емил Димитриев.

„Ще потвърдя отново моята и на правителството позиция, че изборите на 5 юни са необходими. Първо, не съм сигурен от правна гледна точка дали изобщо е възможно отсрочване на датата. Освен това, от практическа гледна точка, искам да кажа, че отлагането на изборите и удължаването дейността на служебното правителство има отражение върху ежедневното функциониране на институциите“, изтъкна премиерът пред репортери при посещението си в казарма в Скопие.

ЕС обмисля санкции срещу Македония

ЕС не иска да спекулира, въпреки че неофициални източници от ЕК потвърдиха, че в рамките на Европейска служба за външните работи се п...

Той подчерта, че вече се чувства определено колебание сред министрите дали ще могат да вземат определени решения при отлагане на вота.

По думите му в предизборния период има определени ограничения и за Комисията за борба с корупцията. Така че в интерес на просперитета на Македония и на всеки един гражданин е да подкрепят изборите на 5 юни, за да се формира стабилно правителство, което да поеме управлението на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com