X
 
 

Премиерът на Финландия подаде оставка, президентът я прие

572 0
Премиерът на Финландия подаде оставка, президентът я прие
Снимка: Getty Images/Guliver
Финландският президент Саули Нийнистьо прие оставката на правителството на Анти Рине, малко след като тя бе подадена, информира РИА Новости.

"Искам да ви благодаря за съдействието през тези месеци, в които бях министър-председател", каза Рине при среща с Ниийнистьо в резиденцията му.

Финландия е готова да поеме европредседателството вместо Румъния

На фона на нарастващата загриженост за способността на правителството на Румъния да се справи успешно с ротационното председателство на...

Оставката идва в края на шестмесечното финландско председателство на Съвета на ЕС и на фона на ръководените от Хелзинки тежки преговори за новата дългогодишна финансова рамка на Общността.

Според местните медии следващият ръководител на Държавния съвет на Финландия може да бъде настоящият министър на транспорта и комуникациите Сана Марин.

Настоящото правителство на Финландия бе назначено на 6 юни, след парламентарните избори.

Оставката на Рине е свързана със стачката на пощенските услуги, която продължи от 11 до 27 ноември. Работниците на Posti бяха недоволни от прехвърлянето на пощенската им организация от едно юридическо лице на друго, както и последващото им прехвърляне в друг профсъюз и намаляване на заплатите.

Финландия реши да спре даването на безусловен базов доход

Властите във Финландия взеха решение да закрият експерименталната програма за изплащане на безусловния базов доход, по която хиляди фин...

Работници в други сектори, като транспорта, показаха солидарност и се присъединиха към стачкуващите, което причини отмяната на стотици полети и засегна транспорта в Хелзинки.

Противниците на управляващата Социалдемократическа партия я обвиниха в бездействие при предотвратяването на демонстрациите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители