През 2016 г. са регистрирани повече от 31 млн. вътрешно изселени лица

1585
През 2016 г. са регистрирани повече от 31 млн. вътрешно изселени лица
Снимка: Getty Images/Guliver

По данни на Центъра за мониторинг на вътрешното разселване (IDMC) на Норвежкия съвет за бежанци през 2016 г., 31,1 млн. души са били принудени да напуснат домовете си заради въоръжени конфликти, насилие или природни катастрофи, предава радио Voice of America.

„През 2016 г. на всяка секунда един човек е бил принуден да напусне дома си в собствената си държава“, заяви генералният секретар на организацията, добавяйки, че вътрешно разселените лица сега са повече от бежанците, отбелязва още "Фокус".

Мигрантският натиск към Швеция се увеличи петорно

Броят на търсещите убежище в Швеция, пристигащи през границата с Дания, нарасна почти 5 пъти след като от миналия четвъртък шведските...

Съгласно разпространения доклад природни бедствия като наводнения, пожари и климатични условия са отговорни за разселването на 24 млн. души.

Actualno.com припомня, че броят на мигрантите по света се увеличи от около 79 милиона през 1960 г. до близо 250 милиона през 2015 г. Международните мигранти - онези, които живеят в страна, различна от тяхната родна страна или родна територия - съставляват 3,3 процента от населението на света.

Мигрантите и бежанците често пътуват по един и същи начин, но икономически мигранти напускат страната си, за да търсят по-добри икономически перспективи за тях и семействата си в друга страна, докато бежанците бягат от конфликти и преследване.

В края на 2015 г. по света е имало 65,3 милиона принудително преместени хора, като от тях 21,3 милиона са били бежанци, 40,8 милиона са били вътрешно разселени, а 3,2 милиона са били кандидати за убежище.

Спасиха 3000 мигранти в Средиземно море

Около 3000 нелегални мигранти, опитващи се да достигнат Европа, бяха спасени в събота в Средиземно море, съобщава италианската брегова ...

Един на 113 души по света е или кандидат за убежище, или вътрешно разселен или бежанец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com