X
 
 

Президентът на Украйна се срещна с бившия си работодател

715 0
photo of Президентът на Украйна се срещна с бившия си работодател
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на Украйна Владимир Зеленски се е срещнал с олигарха Игор Коломойски, предаде БГНЕС. Това е първата потвърдена среща между двамата, откакто бившият вече актьор Зеленски започна кандидатпрезидентска кампания, след като преди работеше в телевизионен канал на Коломойски.

Връзките на Зеленски с Коломойски са обект на притеснения, че олигархът може да оказва влияние върху управлението на новия президент. И двамата отричат да има такова влияние.

Украйна национализира най-голямата си банка

Най-голямата украинска банка "ПриватБанк" вече е национализирана. Това е направено в опитът е да се избегне срив на украинската банкова...

Публикуваното на сайта на президентството на Украйна съобщение е кратко и казва само, че Владимир Зеленски и Игор Коломойски са обсъдили бизнес климата и енергийния сектор на Украйна.

Коломойски продължава да води дълга борба за собствеността на най-голямата банка в Украйна - Приватбанк. Тя беше негова, преди да бъде национализирана от предишната власт през 2016 година. Зеленски неколкократно отхвърля информации, че ще помогне на Коломойски да си върне собствеността върху банката или да получи компенсация.

Случаят се следи внимателно и зад граница, като Международния валутен фонд може да замрази финансова помощ за Украйна, ако национализацията на Приватбанк бъде отменена.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители