X
 
 

Русия съгласна да доставя с 25% по-евтин газ на Украйна

1986 0
photo of Русия съгласна да доставя с 25% по-евтин газ на Украйна
Снимка: iStock
Изпълнителният директор на "Газпром" Алексей Милер потвърди готовността на руския енергиен гигант да направи 25% отстъпка за доставките на природен газ за Украйна, предава TACC.

Съответното той заяви на среща с украинския политик и бивш шеф на украинската държавна компания "Нафтогаз" Юрий Бойко и украинския опозоционен политик Виктор Медведчук в кулоарите на Петербургския международен икономически форум.

Русия се готви за "газова война" с Украйна, страхуват се в Киев

Русия иска да започне нова газова война с Украйна, а украинските власт и трябва да предприемат действия по въпроса. Това предупреди изп...

Милер подчерта, че сключването на директен договор за достака на газ за Украйна е по-важен от транзита, подчертава руската агенция.

С посредничеството на ЕС двете държави водят тежки преговори за бъдещите доставки на природен газ, белязани от взаимно недоверие и несигурност. В Киев дори се опасяват, че Москва смята да започне "газова война" с тях.  

Украйна се подготвя за пълно спиране на транзита на руски газ и е в процес на разработване на допълнителни хранилища за внос на газ от ЕС в случай, че не постигне споразумение с руската страна, разкри през миналия месец шефът на "Нафтогаз" Андрей Коболев.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители