Руските окупатори организираха "Игри на глада" за жителите на Мариупол (ВИДЕО и СНИМКИ)

8712
Руските окупатори организираха "Игри на глада" за жителите на Мариупол (ВИДЕО и СНИМКИ)
Снимка: Telegram

Информациите, постъпващи от окупирания от руските сили Мариупол, са обезпокоителни. На първо място по отношение на продоволствието - за да получат храна (основно консерви) от хуманитарните помощи жителите на града трябва да се запишат на опашка 2-3 дни предварително. Те просто нямат друг източник на храна в сринатия град, където всички дейности са замрели. "Окупаторите организираха своеобразни "игри на глада" за жителите на Мариупол, за да се доберат до хуманитарна помощ", пише беларуското издание NEXTA, публикувайки и красноречиво видео.

Ситуацията с водоподаването също е катастрофална. Въпреки твърденията на окупаторите, че то е възстановено като са ремонтирани 650 км тръби, в действителност ето каква е реалната обстановка - хората си наливат вода в туби от ръждясали тръби на площада пред театъра като вместо водоноска е поставен пожарен автомобил на Министерството на извънредните ситуации на Русия. Това се вижда от кадри, предоставени от съветника на кмета на града Петро Андрюшченко в Telegram.

Пак от негово изявление става ясно, че продължават да се откриват по 50-100 мъртви тела под всяка втора от пет жилищни сгради. Труповете се изнасят с камиони до моргата, а ако не са в съвсем мумифицирано състояние, се откарват директно в едно от двете градски депа за отпадъци, пише той и добавя "Безкраен керван на смъртта“, прилагайки и видеа.

Опасността от разпространение на холера в Мариупол е съвсем реална, за което писахме и по-рано. Окупационните власти са забранили достъпа до плажа и плуването в Азовско море под претекст, че може да има мини. В действителност според Андрюшченко забраната е заради разрушената канализация в града и страховитото замърсяване. Анализ на водата няма как да се направи, защото санитарната станция на града е разрушена, а оборудването, доколкото е запазено, е откарано в сепаратистката ДНР уж като доказателство, че в града е имало биолаборатория на НАТО.

В Мариупол върнаха смъртното наказание. Прочиства ли се пътят за разправа с "Азов"?

Новата временна власт в окупирания от руските сили Мариупол разстрелва украински доброволци и административни служители, които отк...

Отделно от това окупаторите задължават всеки в града, който не е преминал филтрация, да отиде с организирани автобуси до филтрационните лагери в селата Николское или Безименное, където се чака за процедурата по няколко дни в мизерни условия и при унизително отношение. Ако не премине през филтрация, човек рискува да бъде депортиран в Русия, пише Андрюшченко. Във филтрационните лагери хората са подлагани на разпити, вземат им се пръстови отпечатъци, проверяват се телефоните им за контакти, снимки и т.н.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа