Салах Абдеслам е бил в ролята на ятак за терористи

676
Салах Абдеслам е бил в ролята на ятак за терористи

Салах Абдеслам е потърсил замесените в атентатите от 13 ноември в Париж терористи, за да ги укрие в скривалища, твърди обвиненият за участие в тези атентати Мохамед Абрини, предаде БГНЕС.

„Това, което знам за Салах, е, че той е издирил почти всички лица, замесени в атентатите в Париж, идващи от Сирия“, се казва в показанията му пред белгийски следователи през април, цитирани от фламандската телевизия VTM Nieuws и „Белга“. „Знам, че Салах е отишъл да търси тези хора и ги е укривал в скривалищата“, откъдето са тръгнали извършителите на убийствата в Париж, казва още той.

Абдеслам казал за Париж: Ако исках, можеше да има още жертви. За щастие не го направих

Заподозреният като основен организатор на парижките атентати Салах Абдеслам доброволно решил да не се самоубие по време на терористични...

„Знам го, тъй като спах с тях в апартаментите и научих много неща“, казва мъжът, който е разпознат като „човекът с шапката“ от записите на охранителните камери на летището в Брюксел на 22 март, малко преди двамата терористи камикадзе да се взривят. Арестуваният в Брюксел Мохамед Абрини е заподозрян, че е играл първостепенна роля в атентатите в Брюксел и в подготовката на атентатите от 13 ноември в Париж. Той ще бъде предаден на френските власти, но не веднага, уточнява белгийското правосъдие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа