X
 
 

Салвини се похвали, че на практика е затворил най-големия мигрантски център в Европа

1166 0
photo of Салвини се похвали, че на практика е затворил най-големия мигрантски център в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver
Вицепремиерът на Италия Матео Салвини разведе политици и журналисти из мигрантския център "Минео" и се похвали, че в него няма нито един имигрант, пише Deutsche Welle, цитирана от БГНЕС.

Салвини, който е известен с антиимигрантските си позиции, каза, че последните 152-ма мигранти са били изселени от "Минео" миналата седмица. Те са били настанени в други центрове в Калабрия. Салвини каза и, че нигерийската и италианската мафия са контролирали живота в центъра, като сделките им с наркотици "се разпрострели из целия регион."

Клетки и болести в центровете за мигранти в САЩ

Ръководителката на ООН по правата на човека заяви, че е "дълбоко шокирана" от условията, при които мигрантите и бежанците се държат в ц...

"Минео", който се намира на остров Сицилия, беше най-големият мигрантски център в Европа, като през 2014 година в него пребиваваха над 4000 мигранти.

Откакто Салвини е във властта в Италия, страната превърна в свой приоритет спирането на имигрантите, идващи през Средиземно море. В понеделник Салвини се закани, че ще бъдат изпратени военни кораби, които да спират плавателните съдове с мигранти, тръгнали към Италия. Рим ще подари на Либия 10 патрулни моторници, които да спират мигрантите още преди да са навлезли в международни води.

В последните няколко месеца се отбелязва повишаване на броя на мигрантите, които се опитват да преминат от бреговете на Африка до Европа. Обикновено трафиканти ги товарят на неподходящи за плаването съдове и ги изкарват в международни води, където подават сигнал за бедствие и мигрантите биват прибирани от кораби на благотворителни организации, които ги превозват до Европа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители