САЩ потвърди, че руснаците се изтеглят от украинската граница

13244
САЩ потвърди, че руснаците се изтеглят от украинската граница
Снимка: Gettyimages

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Мари Харф потвърди, че руските войски се изтеглят от границата с Украйна, предаде БГНЕС.

"Забелязахме някакво придвижване на руските войски, но засега е рано да се каже за какво става въпрос", каза Харф пред журналисти. "За момента руските войски по границата с Украйна продължават да са многочислени, с висока бойна готовност. Смятаме, че Русия трябва да ускори връщането им по постоянната им дослокация, за да се стабилизира обстановката в Украйна".

Изказването на Харф идва, след като в продължение на няколко дни Пентагонът и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен твърдяха, че съобщенията на Москва за изтегляне на войските не отговарят на истината. От руския генерален щаб отбелязаха, че за окончателното изтегляне ще е необходимо време, а именно до 8 юни.

Зам.-министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов пък заяви, че НАТО и Пентагонът цинично заблуждават международната общност за реалната ситуация на границата между Русия и Украйна, спестявайки информацията за разположените там 15 000 украински военнослужещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа