Стачката на шофьорите по сръбско-хърватската граница продължава

5931
Стачката на шофьорите по сръбско-хърватската граница продължава
Снимка: БГНЕС

Продължават своята стачка шофьорите на тежкотоварните камиони, които вчера вечерта блокираха движението по основната магистрала между Сърбия и Хърватия, предаде Авто-мото съюза на Сърбия.

Преди два дни Хърватия напълно спря движението през граничния пункт "Баяково — Батровци" с предлога да съкрати потока от бежанци в страната. Вчера през деня Хърватия отново откри пункта, но само за бързоразвалящите се товари. Това разгневи шофьорите, които решиха напълно да блокират магистралата. По последни данни опашката от камиони от сръбската страна достига 13 километра, а от хърватската 9 километра, съобщава БГНЕС.

Сърбия се страхува, че ЕС ще й върне 150 000 мигранти

Сърбия се страхува, че Европейският съюз може да върне на нейна територия 150 000 мигранти. Това пише в днешния си брой белградският ...

Миналата седмица Хърватия затвори всичките 7 пропусквателни пункта със Сърбия, което доведе до претоварване на единствения работещ пункт "Баяково — Батровци", който има ключово значение за автомобилния транспорт на целия регион. Със закриването на пункта и последвалата блокада загубите за двете страни вече се изчисляват на милиони евро, без да се броят загубите на превозвачите и собствениците на товарите.

Сръбският премиер предупреди, че ако Хърватия не свали блокадата, Сърбия ще бъде принудена да се защити по правен път заради нарушаване на редица двустранни и международни споразумения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа