X
 
 

Трибунал препоръчва съд срещу Салвини заради мигранти

1235 0
Трибунал препоръчва съд срещу Салвини заради мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver
Днес специален трибунал препоръча процес срещу бившия италиански министър на вътрешните работи и лидер на крайнодясната Лига Матео Салвини, тъй като по негово искане десетки мигранти бяха държани на кораб на бреговата охрана през юли.

Съдиите в Сицилия поискаха одобрението на парламента да продължат разследването на Салвини заради предполагаемото отвличане на мигранти, като заявиха, че той е злоупотребил с правомощията си и е лишил 13 души от свободата.

Журналист призова Матео Салвини да се самоубие

Журналист от Италианското обществено радио допусна, че има големи шансове крайнодесния лидер Матео Салвини да се самоубие, съобщиха ита...

"Да бъда разследван за защита на сигурността, границите и достойнството на моята страна е невероятно", написа Салвини в изявление, като нарече разследването "срамно".

През юли, докато изпълняваше функциите на министър на вътрешните работи, Салвини нареди на мигрантите, включително децата, да останат на борда на кораба на италианската брегова охрана „Грегорети“, докато европейските страни не се съгласиха да приемат повечето от тях.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители