Турция ни благодари за организирането на среща на върха ЕС-Турция

3118
Турция ни благодари за организирането на среща на върха ЕС-Турция
Снимка: Правителствена пресслужба

Говорителят на турския президент Реджеп Ердоган изказа специална благодарност към България за положителната и градивна роля във връзка с организирането на среща на върха Европейски съюз-Турция

Президентският говорител посочи, че Анкара отдава много голямо значение на срещата във Варна, защото очаква разговорите там да дадат нов тласък на отношенията ѝ с Евросъюза в положителна посока.

Турция: Изпълнихме всичките 72 критерия на ЕС за падането на визите

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че Анкара вече напълно е изпълнила всичките 72 изисквания на Брюксел за...

Такъв тласък, заяви още Ибрахим Калън, би било либерализиране на визовия режим за турски граждани в Европа. Говорителят на Ердоган припомни, че Анкара е изпълнила всичките 72 условия, които й бяха поставени като част от споразумението от март 2016 година за спиране на мигрантската вълна към Европейския съюз. Брюксел признава турските постижения по почти всички точки, но има претенции Анкара да реформира антитерористичното си законодателство. Калън акцентира, че ако визите отпаднат, това ще промени и възгледите на Турция за Евросъюза.

В последната си изява на тема Европейски съюз по-рано тази седмица президентът Ердоган даде да се разбере, че не приема инициативата на френския президент Еманюел Макрон вместо членство на Турция да бъде предложено специално партньорство с Европейския съюз.

Президентският говорител и съветник посочи, че на срещата във Варна на 26 март ще участват председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, българският премиер Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа