Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна атакува Крим с десетки дронове: Пораженията се изясняват (ВИДЕО)

05 декември 2023, 06:45 часа • 7060 прочитания

За масирана атака с дронове срещу Крим и цели в Азовско море съобщава руското военно министерство в официалния си канал в Телеграм. За атаката руснаците обвиняват украинците.

Детайлите за атаката с дроновете

Руското военно министерство публикува две съобщения какво уж е свършено от руското ПВО. Според информацията - унищожени са общо 26 дрона и са "прехванати" още 15. В съобщенията са уточнява, че става въпрос за поне 2 вълни - 22 дрона са свалени при първата атака и 13 са "прехванати", а при втората вълна - 4 свалени и 2 "прехванати". Вероятно под "прехванати" се има предвид действия на системи за радиоелектронна борба. Общо става въпрос за 41 дрона и то това е признатото от руска страна.

Интересното е, че изрично руското военно министерство говори за сваляне и прехващане на дронове както за Крим, така и за Азовско море.

Колко е вярно?

В украинския телеграм канал "Кримски вятър" е пълно със съобщения и препратки към съобщения за взривове и експлозии. Най-много съобщения има за атака спрямо Феодосия - там има както петролна база, така и руски военни обекти. Вече има твърдения в Телеграм, че при нефтобазата във Феодосия е имало стрелба от руска ракетна установка "Панцир". По предварителна информация имало взрив и в корабостроителен завод в Керч - това обаче тепърва трябва да се изяснява. Там вече беше ударен корабостроителният завод "Затока" - в началото на ноември: Взривове в Крим: Ударен е корабостроителният завод в Керч (СНИМКИ и ВИДЕО)

Специално за Керч, в "Кримски вятър" има съобщение за не по-малко от 15-16 взрива. Има и видеокадри на стрелящо ПВО:

Според официалния канал на Кримския (Керченския) мост, съоръжението е затворено и движението е временно блокирано. Който е на моста, да запази спокойствие и да следва указанията на служителите за безопасност, пише в съобщението. Впоследствие се появи информация, че движението е било спряно за около 4 часа - приблизително между 3:30 и 7:30 сутринта.

Прокремълският телеграм канал Shot съобщава за взривове в Аршинцево и село Войково - поне 9. Назначените от руснаците губернатори на Крим Сергей Аксьонов и на Севастопол Михаил Развожаев не са публикували нищо в официалните си канали в Телеграм към момента на публикуване на този материал - последните им публикации са от вчера следобед и привечер.

Снощи в Украйна имаше съобщения за руски обстрел с дронове по цели в Украйна. * Според официалната информация на украинските ВВС, Русия е изстреляла 17 дрона "Шахед" по цели в Украйна, като обстрелът е бил от две посоки - от Курск и откъм Крим. Свалени са 10 дрона, отделно е имало и изстреляни 6 ракети от модифицирани установки С-300 от руснаците.

ОЩЕ: Подводница и десантен кораб: Какво удари Украйна в Севастопол (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес