X
 
 

Утре ЕП ще гласува пакет "Мобилност" в пленарна зала

1495 0
photo of Утре ЕП ще гласува пакет "Мобилност" в пленарна зала
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12.00 ч. българско време гласуването на над 1000 предложения за допълнения към внесените законопроекти за пакет "Мобилност" промяна на правилата за дейността на превозвачите. Депутатите не приеха предложението на българските си колеги гласуването да бъде отложено.

Председателят на ЕП Антонио Таяни уточни, че ще бъдат обединявани текстове със сходно значение, за да се съкрати времето за гласуване.

Антонио Таяни отложи гласуването по спорния пакет "Мобилност"

Спорният пакет "Мобилност" бе отложен за 1 април. Това стана в началото на редовната пленарна сесия на Европейския парламент (ЕП) в Стр...

Промените влизат за обсъждане в последния възможен момент - на последното заседание на ЕП преди европейските избори.

Парламентарната транспортна комисия гласува вчера в продължение на 5 часа над 1300 предложения за промени.

Предложените поправки срещат остра съпротива от превозвачите в Източна Европа, които смятат, че им отнемат настоящите предимства и облагодетелства конкурентите им от по-богатите западни държави.

За да се противопоставят на промените, български и румънски превозвачи организираха няколко протеста в Брюксел, Страсбург и София през последните месеци. Българските власти също призоваваха за отлагането на гласуването за след европейските избори.

Заради трима липсващи български евродепутати ЕП ще гледа сега спорния пакет "Мобилност"

Спорният пакет „Мобилност“, който предизвиква остра реакция сред българският транспортен бранш, ще бъде разгледан от ЕП в с...

Против днешното решение се изказа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. "Това е петият пореден опит законопроектите да се върнат в дневния ред", отбеляза той. По неговите думи това е първият подобен случай в историята на ЕП. "Нито стъпка не бе предприета за постигането на компромис", добави Новаков.

Евродепутатът от групата на социалистите Исмаил Ертуг, автор на един от трите законопроекта, призова ЕП да гласува, защото това се очаква от превозвачите. "Напълно излишно е да отлагаме", заяви той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители