В Русия задържаха 9-ма диверсанти от Украйна

27108
В Русия задържаха 9-ма диверсанти от Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Руските специални служби са задържали деветима граждани на Украйна, които са заподозрени в подготовката на диверсии. Предполагаемите диверсанти са на възраст от 20 до 46 години и били арестувани в един от крайните квартали на Москва - "Жулебино", където се настанили в общежитие.

По време на обиска сътрудниците на Федералната служба за сигурност са открили три пистолета и голямо количество патрони, а също така ножове, боксове и маски. Един от задържаните е признал, че целта на тяхното идване в Русия е извършването на диверсионни действия. И деветимата украинци са от югоизточната част на страната и са пристигнали в Москва с автобус заедно с група бежанци, информира БНР.

Путин заклейми САЩ и поиска от Украйна да не използва шантаж за газовите доставки

Русия разчита, че вече ще има равноправни отношения със западните страни, след като защити геополитическите си интереси в украинската...

Това не е първият случай, когато на руска територия биват задържани украинци, за които се твърди, че имали враждебни планове.

През март по време на операция, наречена „Анаконда”, специалните служби арестуваха 25 души, трима от които активисти на радикалното движение „Десен сектор”. Те били инструктирани от украинските служби за сигурност и планирали да извършат терористични нападения в няколко региона на Русия. Акциите им трябвало да съвпаднат с подготовката на референдума в Крим за независимост от Украйна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа