Ван Ромпой: Всички страни от ЕС да извършат пенсионни реформи

5632
Ван Ромпой: Всички страни от ЕС да извършат пенсионни реформи
Tой отлага за по-късно дебатите за евентуални широкообхватни институционални реформи

Президентът на ЕС Херман ван Ромпой предлага в интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" всички страни-членки да извършат пенсионни реформи във връзка с продължителността на живота, съобщи АФП.

"Може да се отправят препоръки към Съюза като цяло, че например има връзка между възрастта за пенсиониране и продължителността на живота, казва в началото ван Ромпой. Може всички 27 страни да бъдат ангажирани да реформират пенсионните си системи за определено време така, че да съответстват на определена цел".

Всеки втори европеец доволен от ЕС

Въпреки кризата в еврозоната всеки втори европеец оценява членството на страната си в ЕС като положително, сочи проучване на мозъчни...

Според него от решаващо значение е "не само да се направят препоръки, а след това всеки да прави каквото си иска. Това по-скоро трябва да се направи по начин, който да задължава. Това е една от точките, която трябва да обсъдим през идните месеци и по този повод смятаме да сложим нещо на масата по време на Европейския съвет в четвъртък и петък", уточнява ван Ромпой.

Същевременно, докато президентът на ЕС бе натоварен да подготви доклад за средствата за засилване на интеграцията в ЕС за предстоящата на 28 и 29 юни среща на върха в Брюксел, той отлага за по-късно дебатите за евентуални широкообхватни институционални реформи.

"Трябва да овладеем кризата в кратки срокове. Още не сме стигнали края на пътя, който можем да изминем в рамките на договорите. Да искаме промяна на договорите означава да открием много различни дебати за години напред", смята той.

Президентът на ЕС споменава проекта за банков съюз, за който европейските страни, участвали в Г-20 в Лос Кабос, Мексико, се ангажираха да работят.

Англичаните си мерят пенсиите с нас

Британският “Индипендънт” избра странен "съперник" за сравнение на пенсиите в Англия. Според изданието британските пенсион...

"Банковият съюз е фундаментален елемент, смята той и допълва: "мисля, че по този въпрос можем да напреднем по-бързо, отколкото в други области. Може да се напредне бързо и по контрола на Европейската централна банка в рамките на банковия съюз", уточнява Херман ван Ромпой. 

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа