X
 
 

Великобритания забранява ползването на кредитни карти за хазарт

433 0
Великобритания забранява ползването на кредитни карти за хазарт
Снимка: iStock/Guliver
Около 24 милиона възрастни комарджии във Великобритания няма да могат да използват кредитни карти, за да залагат. Това е свързано с ново правило, предназначено да предпази потребителите да натрупат твърде големи дългове, като прави постъпленията в компаниите за залагания рязко по-ниски, съобщава BBC.

Комисията по хазарт заяви  днес, че забраната, която влиза в сила на 14 април, ще се прилага за всички онлайн и офлайн хазартни продукти, освен за лотарийни билети.

САЩ притискат Лондон да се откаже от Huawei

Шефът на британската служба MИ5 отхвърли предположенията, че на обмена на разузнавателни данни между Великобритания и САЩ може да бъде ...

Изследване на комисионните от залагания показва, че 22% от онлайн комарджиите, които използват кредитни карти, са със статут на „проблемни комарджии“.

Този ход следва правителствени промени в индустрията, стартирани през ноември, имащи за цел да преработят системата в онлайн казината, между които забрана за използване на кредитни карти за онлайн хазарт, насочена към уязвими хора.

„Хазартът с кредитни карти може да доведе до значителни финансови щети. Забраната, която обявихме  днес, трябва да сведе до минимум рисковете от навреждане на потребителите от хазарт с пари, които те нямат“, заяви Нийл Макартър, изпълнителен директор на Комисията за хазарт.

Британските компании за залагания също се борят с натиск от правителството срещу игралните автомати, които критиците наричат „крек кокаин“ на хазарта.

Иран: Задържането на британския посланик е грешка

Заместник-министърът на външните работи на Иран Аббас Аракчи заяви, че посланикът на Великобритания Робърт Макайр е задържан като неизв...

Според британските оценки, има 24 милиона възрастни комарджии сред които10,5 милиона онлайн играчи. Около 800 000 британци използват кредитни карти за хазарт.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...