Във Франция забраниха смартфоните в училищата

7083
Във Франция забраниха смартфоните в училищата
Снимка: iStock/Guliver

Френските ученици ще трябва да изключват смартфоните си или да ги оставят вкъщи, когато на 1 септември започне новата учебна година, съгласно приет късно в понеделник закон от депутатите, предаде АФП.

Забраната за смартфони, таблети и други свързани с интернет устройства, която се отнася за ученици на възраст до 14-15 години, е изпълнение на обещание, дадено от президента Еманюел Макрон в кампанията за изборите миналата година.

Видео с насилие над млада жена шокира Франция

Видео от охранителна камера, запечатало как мъж удря младо момиче, шокира Франция. В интервю за местно радио 22-годишната студентка Мар...

Тя бе подкрепена от депутати на неговото центристко „Движение, напред!“ и либерални съюзници, докато от традиционната левица и десница се въздържаха с аргумента, че законът е „козметичен“ и на практика нищо няма да промени.

Според него училищата могат да правят изключения от забраната за „педагогически нужди“, дейности извън учебната програма и за ученици с увреждания.

Средните училища имат правото да решат индивидуално дали да частично или изцяло забраната за свързани с интернет устройства.

Предишен закон, приет през 2010 г., вече наложи забрана за използване на смартфони по време на учебните часове.

Русия, Турция, Германия и Франция ще се срещат заради Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му, Русия, Франция и Германия планират да проведат четиристранна среща на...

Министърът на образованието Жан Мишел Бланке заяви, че този закон не се прилагал и му липсвала острота, докато новият вкарвал Франция „в XXI век“. „Той изпраща много ясно послание на френското общество“, както и по света, добави той.

Припомняме, че по-рано тази година гръцкият министър на образованието Константинос Гавроглу забрани използването на мобилни телефони, таблети и устройства за игри в класните стаи в училищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа