Започна изборният ден в Унгария

916
Започна изборният ден в Унгария
Снимка: sxc.hu

Днес в Унгария се провеждат общите избори за Народното събрание. На гражданите на републиката им предстои да изберат политическите партии, които ще си разделят помежду си 199-те места в парламента, ще издигнат новия министър-председател на страната и по този начин ще определят бъдещата динамика и посока на развитие на държавата си.

Избирателните секции на цялата територия на Унгария са отворени от 06:00 ч. местно време (07:00 ч, българско време) и ще продължат да работят до 19:00 часа. Както се съобщава от Националната избирателна комисия (НЕК), наблюдението на волята на гражданите в изборите за Народно събрание ще бъде осъществено от 166 международни наблюдатели.

ООН остро разкритикува Орбан преди изборите в Унгария

Комисията на ООН по правата на човека излезе с остър доклад за Унгария, в който критикува Будапеща по редица въпроси, включително зас...

Според прогнозите на Института за обществено мнение "Несоптон" избирателната активност днес се очаква да бъде около 65%.

Що се отнася до потенциалните победители - за момента коалицията от управляващите партии - "Фидес - Унгарски граждански съюз" и Християндемократическа народна партия, се смята за безспорен фаворит. Благодарение на антиимигрантската си, отчасти антисемистка програма партията на настоящия министър-председател Виктор Орбан е на път да спечели цели 50% от гласовете на унгарците, а с това и трети пореден мандат. Конспирацията, че Джордж Сорос, милиардер и политически активист, дърпа струните на международна мрежа от либерални групи, за да може Унгария да отслаби независимостта си, християнската си култура и идентичност, също допринася за обединението на унгарския народ в полза на Орбан.

На второ място най-вероятно ще се нареди кандидатът на блока на Унгарската социалистическа партия и "Диалог в името на Унгария" Гергей Карачон с 13%, а на трето - лидерът на движението "За по-добра Унгария" ("Йобик") Габор Вона, за когото се очаква да спечели подкрепата на 8% от гласоподавателите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа