Акциите на производителите на ваксини BioNTech и Moderna вече се търгуват на БФБ

2950
Акциите на производителите на ваксини BioNTech и Moderna вече се търгуват на БФБ
Снимка: БГНЕС

Акциите на още 100 топ световни компании се търгуват от днес (9.12.2021 г.) на пазар BSE International на Българска фондова борса. Инвеститорите могат да избират измежду финансови инструменти от 19 страни сред тях на биотехнологични компании като BioNTech SE, Moderna Inc, Novavax Inc. и CureVac N.V, гиганти в телекомуникациите и електрониката като Xiaomi Corp., Verizon Communications Inc, Samsung Electronics Co. Ltd., автомобилния концерн Porsche Automobil Holding SE и летищния оператор Fraport AG, съобщават от пресцентъра на БФБ.

Достъпни за търговия са и акциите на мултинационални енергийни компании като RWE AG и BP PLC, компании от сектора на фармацевтиката и медицинските технологии като Merck&Co. Inc, Carl Zeiss Meditec AG, Eckert&Ziegler Str.-u.Med.AG и технологични компании като Palantir Technologies Inc, Tencent Holdings Ltd, Snap Inc, TeamViewer AG, както и много други.

"Интересът към търговията на международни компании-сини чипове до момента е причината да увеличим предлагането на този тип инструменти на БФБ. Акциите листнати на BSE International са постоянно котирани от маркетмейкър, което ги прави лесно достъпна и ликвидна инвестиционна възможност за пазарните участници.", каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

БФБ планира да придобие до 45% от инвестиционен посредник

Българска фондова борса (БФБ) обяви днес плановете си да придобие дял до 45% от инвестиционния посредник Капман. Целта на придобиването...

Това стана възможно благодарение на модерната технология за търговия на Deutsche Börse и нейната международна клиентска мрежа. Като глобален доставчик на пазарна инфраструктура, Deutsche Börse е едновременно технологичен партньор за други борси, а също така предлага на клиентите си като БФБ широка мрежа, която да ги подкрепя в техните проекти за развитие.

Всички нови инструменти на BSE International са водещи в своя сектор, с международно представени структури, компании, които определят тенденциите в различни сектори на глобалната икономика.

Пет месеца след старта на новия пазар BSE International, българските инвеститори вече могат да правят вложения в близо 200 високоликвидни финансови инструмента.

По отношение на търговията и сетълмента на сделките

Страна по сделките на BSE International е TradeGate, която е маркет-мейкър по всички регистрирани на пазар BSE International емисии и ще осигурява ликвидност. Същинското прехвърляне на инструментите става в Clearstream Banking S.A., Люксембург между Централен депозитар и TradeGate. Централен депозитар води регистрите на притежателите на финансови инструменти при сделки сключени на БФБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФИНАНСИ:

По-богат си, плащаш повече: На Путин сегашният данък не му стига за война

Пощенска банка е първата с кампания за премахване таксата за вноска на суми в лева по сметките си за граждани във връзка с приемането на еврото

България е единствената в ЕС със заплати от под 10 евро на час

Председателят на НСИ пред депутатите: Данните за инфлацията не се манипулират

Ипотечните кредити растат с двуцифрен процент

Чобанов: Непосредственото предизвикателство е инфлацията

Евростат: Българите са с най-ниска покупателна способност в ЕС

Как ще закръгляваме левовете: Публикуваха законопроекта за еврото

Икономисти: Политическата нестабилност ще отложи приемането на еврото

Кой е виновен за неравноправните клаузи в договорите за бързи кредити?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Финанси