Aшли Коул сменя Челси с Арсенал

13665
Aшли Коул сменя Челси с Арсенал
Снимка: Getty Images / Guliver

Левият бек Ашли Коул напуска Челси със сигурност след края на сезона, твърдят медиите на Острова. Бранителят категорично отпадна от сметките на мениджъра на "сините" Жозе Моуриньо. Португалецът налага на неговия пост испанеца Сезар Аспиликуета, въпреки че последният предпочита да играе на десния фланг.

Всъщност Коул не започна нито един от важните двубои на Челси през сезона. 24-годишният Аспиликуета започна като титуляр срещу Арсенал (два пъти), Ливърпул, Манчестър Юнайтед и последно при гостуването на Манчестър Сити, когато изнесе страхотен мач.

Това е ясен знак към Коул, чийто договор изтича през лятото, че мястото му на "Стамфорд Бридж" е изстинало окончателно. Левият бек, който вече не е титуляр и в националния отбор, направи страхотна кариера с Челси. Със "сините" той спечели четири път Купата на Англия и по един път Шампионската лига, Лига Европа и Висшата лига.

Много е вероятно самият Коул да предпочете да се върне в родния си Арсенал, от който се присъедини към Челси през 2006 г. За това намекна наскоро и мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер. "Ако ми трябва ляв бек, със сигурност Ашли е идеалният вариант", заяви французинът.

Изказването на Венгер бе направено малко след като Моуриньо изрази публично недоволството си от Коул. Причина станаха публикувани снимки, на които се виждаше как Ашли празнува Коледа с... играчите на Арсенал. Жозе не пропуска случай да порицае Коул за това, че не може да откаже цигарите.

Наскоро футболистът дори се оплака в социалната мрежа Twitter от статута си на резерва. "Твърде жалко е, че не получавам толкова шансове за игра", написа защитникът, след като получи рядък шанс за изява срещу Стоук за Купата на Англия.

Освен на Коул, договорите на още двама от основните фигури на Челси през годините изтичат след края на сезона. Това са капитанът Джон Тери и най-резултатния играч на "сините" за всички времена Франк Лампард. Очаква се обаче и на двамата да бъде предложен нов контракт в идните месеци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят