Байерн без Рибери в мача на годината

8869
Байерн без Рибери в мача на годината
Снимка: Getty Image/Guliver

Франк Рибери се завърна от баражa между Франция и Украйна с фрактура на реброто. По този начин той ще лиши от услугите си „Байерн Мюнхен“ в най-важния им двубой за настоящата им кампания в събота.

Срещата от Бундеслигата срещу „Борусия Дортмунд“ е много важен, защото при успех за „баварците“ те ще „дръпнат“ със 7 точки пред най-сериозния си конкурент за титлата в Германия. Малко медии обаче отчитат факта, че и „Леверкузен“ трябва да загубят от седмия, във временното класиране, отбор на „Херта Берлин“.  Отборът на „аспирините“ е плътно зад „Дортмунд“ като има също актив от 28т., но по-лоша голова разлика. Отборът на „Байерн“ пък е водач с 32т. актив. Ако „баварците“ победата в събота, а „аспирините“ загубят или направят реми, то до голяма степен „Байерн“ ще е сигурен носител на титлата на Бундеслигата и през този сезон.

Рибери: Стегнахме се и си заслужихме място на Мондиал 2014

Звездата на Франция Франк Рибери е на мнение, че неговите съотборници са показали характер в реванша с Украйна, спечелена с 3:0. "Пе...

„Със сигурност разочарованието ми е огромно. Много исках да играя в този изключително важен двубой срещу „Борусия Дортмунд“. Сигурен съм, че „Байерн“ ще вземе трите точки и без мен“, коментира Франк Рибери пред агенция Франс Прес.

Контузията му означава също, че той няма да вземе и участие в двубоя срещу ЦСКА Москва, който ще се играе на 27-ми ноември, но поне в груповата фаза на Шампионска лига „Байерн“ със сигурност е първенец и преминава във фазата на елиминациите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят