Блатер ще обжалва наказанието си

5496
Блатер ще обжалва наказанието си
Снимка: Getty Images/Guliver

Изпратеният в оставка президент на ФИФА Йозеф (Сеп) Блатер ще обжалва осемгодишното си отстраняване от футбола, съобщи адвокатът му. „Ние ще обжалваме, разбира се”, посочи в имейл американският адвокат на Блатер Ричард Кулън, предаде БГНЕС.

2015-та стана година на краха на ФИФА и европейската футболна асоциация УЕФА в сегашния им вид. Ръководителите на организациите Мишел Платини (УЕФА) и Сеп Блатер бяха отстранени от футбола за осем години заради корупция с решение на комисията по етика на ФИФА. Именно това отстраняване ще обжалва Блатер.

Платини се отказа от намерението си да оглави ФИФА

Президентът на УЕФА Мишел Платини оттегли кандидатурата си за президент на ФИФА, предаде БГНЕС. В края на декември 2015 г. с решение н...

Разследвания на прокуратурите на Швейцария и САЩ доведоха до арести на много високопоставени членове на ФИФА. На 25 септември швейцарската прокуратура заведе дело срещу Сеп Блатер за незаконен превод на 1,8 млн. швейцарски франка на Платини през 2011 г. Въпросните пари са били дадени на французина за свършена от него работа в периода януари 1999 г. - юни 2002 г.

Двамата в крайна сметка бяха изхвърлени от футбола и сега Платини не може да участва в изборите за нов президент на ФИФА, а Блатер бе принуден да се пенсионира предсрочно. Йозеф „Сеп“ Блатер (Joseph S. „Sepp“ Blatter) е осмият президент на световната футболна федерация ФИФА. Той е избран за първи път начело на централата на 8 юни 1998 г. Тогава наследи на този пост легендата Жоао Хавеланж. Преизбиран е през 2002, 2007, 2011 и 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят