Ериксон: Преди 11 години бях новия треньор на Юнайтед

15872
Ериксон: Преди 11 години бях новия треньор на Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

Свен-Йоран Ериксон разкри любопитна информация, че през 2002г. е подписал договор да води “Манчестър Юнайтед”, защото още тогава Алекс Фъргюсън е искал да се пенсионира. Любопитната новина дойде от публикувана в медиите част от новата автобиография на шведа, пише “mirror.co.uk”.

Още по-интересното е, че по онова време Ериксон водеше националния отбор на Англия. “Знаех, че ще е доста тънка ситуацията. Имах договор с националния отбор на Англия до световните финали през 2006г. и щях да бъда много критикуван, ако го бях разтрогнал. Все пак обаче пред мен бе възможността да водя “Манчестър Юнайтед” и аз приех – договорът бе подписан и аз бях новия мениджър на “Юнайтед”, пише Ериксон.

Фъргюсън, Венгер, Хайнкес и Моуриньо в надпревара за Треньор на годината

Четиримата топ специалисти са само част от краткия списък на номинираните за престижната награда. Хайнкес изведе „Байерн Мюнхен&...

Внезапно обаче Фъргюсън казва, че остава за поне още 10 години начело на тима.

Ериксон е имал много спорове с Фъргюсън и относно участието на Руни за Мондиала в Германия. “Главният доктор на националния отбор и аз се срещнахме с Фъргюсън и доктора на “Юнайтед”, който ми размаха някакви рентгенови снимки със счупена кост на Руни, която нямало да зарасне до началото на световните финали. Когато той приключи, Лайф Суорд (докторът на националния отбор), погледна снимката и запита колегата си, защо го гледа в очите и го лъже. Лайф бе един от най-добрите лекари в Европа относно подобни травми и аз просто съжалих, че не записах изражението на Фъргюсън, когато Лайф заяви, че костта ще зарасне до началото на финалите в Германия и Руни ще играе за националния отбор.

Когато Лайф приключи с разясненията, аз погледнах Фърги и му казах: “Извинявай, ама Руни е мой това лято”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят