Гуардиола хитро изчетка Ливърпул преди дербито с Челси

2656
Гуардиола хитро изчетка Ливърпул преди дербито с Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че Ливърпул не се поддава на напрежението, което действащият шампион оказва на мърсисайдци в последните няколко мача.

,,Гражданите“ се изкачиха на върха във Висшата лига по голова разлика, след като победиха градския съперник на ,,червените“ Евертън в сряда, а само седмица по-рано тима на Юрген Клоп можеше да поведе със седем точки на своя конкурент, но направи две последователни равенства с Лестър и Уест Хем.

Гуардиола шокира: Треньорската ми кариера е към своя край

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола разкри, че може скоро да прекрати треньорската си кариера. Договорът на 45-годишния специ...

Ливърпул има мач в аванс, но инерцията определено е в състава на Гуардиола. Мениджърът определи предстоящия сблъсък с Челси на ,,Етихад“ в неделя като финал за неговия отбор, докато днес мърсисайдци приемат у дома Борнемут.

,,Те играят преди нас, така че очаквам нещата да се променят. Напрежението“, започна испанският специалист. ,,Ливърпул е невероятен, не смятам, че Клоп, Ван Дайк, Фирмино, Салах и Мане се поддават на напрежението.

Те играят много добър футбол и се опитват да спечелят своите мачове и съм на мнение, че те ще са в битката за титлата до последно, така че ние трябва да сторим същото и да печелим своите двубои“, продължи Пеп.

Наставникът ще може да разчита за дербито с Челси на бившия играч на ,,сините“ Кевин де Бройне, който остана на резервната скамейка при визитата на ,,Гудисън Парк“. Белгийският национал се появи все пак на терена в заключителните минути на срещата, когато асистира на Габриел Жезус за втория гол на Сити в мача, но Гуардиола настоява, че трябва да бъде внимателен към своя футболист, след като през сезона той на два пъти имаше контузии в коляното.

Манчестър Сити взе дербито на Висшата лига срещу Ливърпул (ВИДЕО)

Шампионът на Англия Манчестър Сити стопи част от разликата пред лидера в класирането на Висшата лига Ливърпул. Това се случи в дербито ...

,,Има моменти, в които съотборниците са в по-добра форма, във футбола това, което си направил преди, трябва да направиш и за в бъдеще“, сподели той. ,,Опитваме се да контролираме играчите. Той взе участие в последните два, в двубоя с Евертън само няколко.

Искам той да бъде готов за тежкия мач с Челси. Той излезе на терена за пет минути и бе невероятен. Искам той да поддържа това ниво, не мога да позволя той да играе всеки мач след подобни контузии“, добави треньорът

Аймерик Лапорт откри резултата при гостуването на Евертън, но френският централен защитник бе преквалифициран на позицията ляв бек заради все още възстановяващия се от травма на коляното негов колега в националния отбор на ,,петлите“ Бенжамен Менди. Той има едва 27 изиграни минути от 11 ноември насам и според Гуардиола, бившият футболист на Монако може да не бъде готов скоро за пълни натоварвания.

,,Той е контузен, не е лесно, става въпрос за менискуса“, обясни Пеп. ,,Той трябва да бъде търпелив, не може веднага да се завърнеш от такава контузия, трябва да бъде внимателен“, завърши Гуардиола. Менди е в Барселона, където провежда лечение за възстановяване на своето коляно.

Клоп: Битката за титлата във Висшата лига е много вълнуваща

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че битката за титлата във Висшата лига е по-скоро вълнуваща, отколкото стресираща, въпреки че ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Манчестър Сити разгроми Брайтън и крачи уверено към върха (ВИДЕО)

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Български национал блести в елита на Кипър

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com