Ибра: Световното няма да е нищо без мен

10631
Снимки: Getty Images/Guliver

Поредната цветуща изцепка на Златан Ибрахимович последва отпадането на родната му Швеция от баражите за класиране на Мондиал 2014. Ибра е на мнение, че без него няма да си струва да се гледат световните финали. Шведите допуснаха поражение и като домакини на Португалия, след два гола на Златан и хеттрик на Кристиано Роналдо за 2:3 (първата среща също завърши с успех на "иберийците", но с 1:0).

"Вероятно това бе последен шанс за мен да се боря за Световната купа с национален отбор. Едно нещо е сигурно, че без мен Световното не си струва да се гледа. Така че няма да се очакват с нетърпение световните финали", заяви Ибрахимович. "Поздравления за Португалия, но според мен и двата отбора заслужаваха да се класират. Разбира се, разочарованието при нас сега доста голямо. Световното първенство бе една мечта за Швеция", добави Ибрахимович, цитиран от БГНЕС.

Шведско радио скрои мърсен номер на Роналдо и Португалия

Шведите пробват всякакви начини да попречат на футболистите на Португалия да бъдат в добра форма за днешната решителна среща-реванш от ...

В останалите три срещи от Зона Европа почти нямаше изненади освен, че Франция успя да преодолее Украйна и обърна развоя от първата среща, където загуби с 0:2. Сега обаче възпитаниците на селекционера Дидие Дешан се наложиха с класическото 3:0 над своите съперници. Украинците останаха с човек по-малко, след като в 47-та минута Йевхен Хачериди си изкара втори жълт картон и съответно бе изгонен от игра. Вечерта за домакините на ЕВРО 2012 стана още по-кошмарна, защото Олег Хусев в 72-ата минута си отбеляза автогол, който класира Франция на Световното първенство.

В третия двубой Хърватия се мобилизира и успя да срине надеждите на Исландия за заемане на място в групите за Мондиал 2014. След първия мач, завършил 0:0, исландците останаха окрилени от резултата и имаха надежди за участие в Бразилия през лятото.  Двубоя от снощи обаче, тези надежди отлетяха още в 27-ма минута, когато Манджукич откри резултата за „шахматистите“. 10 минути по-късно обаче той получи директен червен картон и исландците отново почувстваха, че още имат шансове. След попадението на Дарио Сърна в 55-та минута обаче, всичко за Исландия приключи.

В четвъртия двубой от зона Европа Гърция си позволи да направи равенство 1:1 с Румъния, след като ги победиха в първия мач в Атина с 3:1. След равенството в Букурещ обаче, Гърция ще играе в Бразилия през лятото. В 23-та минута Митроглу откри резултата и тотално обезвери северната ни съседка. През воторото полувреме, след автогол на Торосидис, Румъния се върна в двубоя, но не успя да постигне нищо съществено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят