Лам: Байерн не иска да става втората Барса

5954
Лам: Байерн не иска да става втората Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

Капитанът на Байерн Филип Лам защити треньора Пеп Гуардиола, който стана мишена на критиците заради позорното отпадане от Шампионската лига. Баварците бяха разбити от Реал Мадрид с общ резултат 5:0 и сдадоха трофея в най-престижния европейски клубен турнир.

"Байерн никога не е играл тики-така, както често се дефинира този стил на игра. Начело с Пеп Гуардиола нашият отбор намери ефективен стил, с който да играем успешно на най-високо ниво" - поясни Лам пред списание "Шпорт Билд".

Кайзера оправда Гуардиола за срама на Байерн

Почетният президент на Байерн и легенда на немския футбол Франц Бекенбауер изрази подкрепата си към треньора Хосеп Гуардиола дори след ...

"Ние ще продължим да работим върху това. Ако искаш да се задържиш дълго време сред най-добрите, трябва да си в състояние постоянно да се развиваш."

"Нещата не стават толкова лесно, не винаги можеш да поддържаш една успешна система на игра, защото останалите отбори те изпреварват."

"Направената крачка с Пеп Гуардиола към новата система можеше само да бъде полезна, макар стилът ни на игра да напомня на този на Барселона."

"Но ние никога не сме искали да бъдем втората Барса, това не е била целта ни. През 2/3 от сезона с Пеп Гуардиола показахме, че ние имаме свой и доста успешен стил на игра."

Ван Гаал иска Робен в Манчестър Юнайтед

Полузащитникът на Байерн Ариен Робен може да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, съобщава ESPN. Бъдещият треньор на английския ш...

"Стил, при който сме прецизни и опасни в атака, както Барселона, с много голямо притежание на топката. То ти гарантира по-голям контрол върху случващото се на терена" - добави Лам.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят