Мачовете в Европа през уикенда - Обзор (ВИДЕО)

754
Мачовете в Европа през уикенда - Обзор (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

Висша лига, 12 кръг

Английската Висша лига има нов лидер след изиграването на мачовете от 12 кръг. Челси записа своята 6 поредна победа в първенството и се изкачи на първата позицията, изпреварвайки Ливърпул. Този път лондончани срещнаха сериозен отпор срещу коварният тим на Мидълзбро, но с гол на Диего Коща през първата част Челси се върна начело в първенството. Това се случва за пръв път след като сините станаха шампиони през сезон 2014/2015.

Ливърпул сдаде своята първа позиция, след като не успя да победи Саутхемптън като гост. Срещата завърши наравно 0:0 като мърсисайдци имаха пълен контрол над срещата, но пропуски на Фирмино и Коутиньо ги лишиха от 3 точки.

Безспорно, дербито на кръга беше срещата между тимовете на Манчестър Юнайтед и Арсенал. Двубоят противопоставяше и треньори, които не се харесват особено - Жозе Моуриньо и Арсен Венгер. През първото полувреме нямаше много интересни ситуации. Домакините претендираха за дузпа срещу Антонио Валенсия, но на повторенията се видя, че такава не съществува. Втората част започна по-добре за "Червените дяволи" и те заслужено поведоха. Гол на Хуан Мата в 68 минута. В края на срещата Арсенал опита да наложи натиск и "артилеристите" имаха няколко положения през вратата на Де Хея. При едно от тях Оливие Жиру надскочи отбраната на домакините и реализира за 1:1.

След изиграването на срещите от 12 кръг: Челси - 28т., Ливърпул - 27т., Манчестър Сити - 27 т., Арсенал - 25 т.

Примера дивисион, 12 кръг

12 кръг на испанския елит предложи много емоции на своите фенове. В ранната съботна среща на Камп Ноу се изправиха тимовете на Барселона и Малага. Суарез, Иниеста и Меси не бяха на разположение на Луис Енрике, а на тяхно място стартираха Арда Туран, Пако Алкасер и Денис Суарез. Каталунците имаха превъзходство през цялата среща, но така и не стигнаха до попадение, въпреки че съдията показа 2 червени картона на гостите от южна Испания.

Голямото дерби обаче бе срещата между финалистите в Шампионската лига от миналия сезон - мадридските колоси Атлетико и Реал. Специалистите предвиждаха оспорвана битка с непридвидим край, но геният Роналдо бе на различно мнение. Хеттрик на Роналдо смълча "Висенте Калдерон" и изпрати Атлетико в нокаут. Португалецът реализира от пряк свободен удар в 23 минута, а в 71 направи 2:0 от дузпа. Третият гол във вратата на Ян Облак не закъсня. Бейл проби отляво, преодоля защитата и подаде топката на Роналдо, който нямаше как да сбърка на празна врата.

Класирането в Примиера дивисион след 12 кръг: Реал Мадрид - 30 т., Барселона - 26 т., Севиля - 24 т., Виляреал - 22 т.

Серия А, 13 кръг

Голямото дерби на Апенините бе срещата между градските съперници Милан и Интер. Битката за Милано предостави на зрителите истинско зрелище и уникална емоция, завършвайки 2:2. Испанският офанзивен полузащитник на "росонерите" Сусо бе над всички в тази среща. Той на 2 пъти даваше преднина на своя отбор(42, 58), но "нерадзурите" не се отказаха да преследват своето в мача. Продължението на срещата се оказа истински трилър. Хърватинът Иван Перишич изравни резултата и хвърли запалянковците на синьо-черните в небивала еуфория.

Ювентус от своя страна уверено крачи към поредната си титла. В мач с много по-малко нерви и напрежение, "Старата госпожа" надви като домакин Пескара с 3:0 и увеличи преднината си в класирането на 7 точки.

Класиране в Серия А след 13 кръг: Ювентус - 33 т., Рома - 26т., Милан - 26 т., Лацио - 25т.

Един точен удар провали Манчестър Юнайтед срещу Арсенал

Манчестър Юнайтед изпусна победата срещу Арсенал на "Олд Трафорд", след като в дербито на кръга двата гранда звършиха 1:1, благодарени...

Бундеслига, 11 кръг

Голямото дерби в Германия бе срещата между тимовете на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. В герой за домакините се превърна габонският нападател Пиер-Емерик Обамеянг. Той реализира единственото попадение в срещата в 11 минута, а автор на асистенцията бе Марио Гьотце. Оба се запомни и с няколко фрапантни пропуска през второто полувреме, които обаче не се оказаха фатално за рурци. Атаката на Байерн изглеждаше беззъба и бе напълно неутрализирана от защитниците на жълто-черните.

Изненадващият лидер в класирането е отборът на РедБул Лайпциг. Новакът в елита на Германия осъществи невероятен обрат срещу Байер Леверкузен и е еднолично на върха в Бундеслигата.

Класиране след изиграването на 11 кръг в Бундеслигата: РБ Лайпциг - 27т., Байерн Мюнхен - 24т., Борусия Дортмунд - 21 т., Кьолн - 21т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

"Corner taken quickly...": 5 години от един от най-великите обрати в Шампионска лига (ВИДЕО)

Спорт по телевизията днес - 7 май 2024 г.

„Орлите“ разкъсаха „червените дяволи“: Издънка на Юнайтед в борбата за Европа (ВИДЕО)

Официално: Емблематичен клуб от Висшата лига сменя треньора си в края на сезона

Скръбна вест! Почина емблематичен треньор във футболната история

Холивудска звезда закупи голям дял в Лийдс

Непобедимите: Байер Леверкузен размаза палача на Левски (ВИДЕО)

Ливърпул разнищи Тотнъм в 6-голово шоу, Челси разгроми Уест Хям (ВИДЕО)

Лео Меси твори! 5 асистенции и 1 гол на аржентинския гений за разгром на Интер Маями (ВИДЕО)

Няма спирка! Нов хеттрик за Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят