Мадзари докара Интер до радостно 0:0 срещу Наполи

11504
Мадзари докара Интер до радостно 0:0 срещу Наполи
Снимка: Getty Images/Guliver

В трети пореден мач Интер не успява да победи на собствения си стадион. "Нерадзурите" завършиха 0:0 с Наполи в днешното дерби от 35-ия кръг на Серия А. Валтер Мадзари отново не убеди, че заслужава да остане треньор на Интер и през следващия сезон. В следващия кръг има нов шанс да го направи в супердербито срещу Милан.

Интер бе малко по-активен в първите минути, като пробва предимно с далечни изстрели да затрудни Хосе Рейна. Наполи атакуваше далеч по-рядко, но много по-опасно. В 12-ата минута Хосе Кайехон направи невероятен пропуск след като фронтално срещу вратата от 6-7 метра от воле прати топката в аут. Наполи обаче често губеше топката в центъра на терена и това даде възможност за интересна контраатака на Интер в 18-ата минута, при която Родриго Паласио напредна отдясно, но стреля в аут. По-късно Игуайн се размина с топката при опасно слизане на Наполи към вратата на Интер. Положенията се редуваха едно след друго и Матео Ковачич пробва късмета си от пряк свободен удар, но стреля слабо. Гьокхан Инлер отвърна с мощен удар спасен от Самир Ханданович.

В 25-ата минута Никола Рицоли удари едно рамо на Наполи. Главният съдия спести червен картон на Мигел Бритос, който фаулира откъсващия се Паласио. Бритос бе последен в отбрана, но получи само жълт картон. До края на полувремето двата отбора водиха тактическа битка в средата на терена и головите положения липсваха.

През второто полувреме Наполи бе по-добрият отбор на терена. Пред погледа на новия собственик на Интер Ерик Тохир "нерадзурите" изнесоха поредната си постна продукция под ръководството на Валтер Мадзари.

В 50-ата минута Гонзало Игуаин излезе на отлична позиция, но головият му  удар се отклони в тялото на Юто Нагатомо. След това топката стигна до Дрийс Мертенс, а ударът му бе спасен от Самир Ханданович.

В 52-ата минута Нагатомо центрира отляво, а Паласио с глава преодоля Рейна, но топката не уцели рамките на вратата.

В 74-ата минута Игуаин се освободи изключително технично и влезе в наказателното поле на Интер, след това стреля мощно в аут.

В следващите минути Валтер Мадзари предприе смяна, която взриви "Сан Сиро". Той извади нападателя Мауро Икарди за сметка на посредствения дефанзивен халф Здравко Кузманович. С това си действие, целящо да запази резултата, Мадзари отново доказа, че не е достоен за клуб на нивото на Интер.

В 80-ата минута Юто Нагатомо имаше един от малкото шансове за Интер през второто полувреме след като влезе отляво и стреля, ударът му бе спасен от Рейна. Наполи отвърна с контра при която Гьокхан Инлер се освободи технично и от отлична позиция прати топката в лявата греда.

До края на мача така и не падна гол. След този резултат Интер е на петата позиция, даваща място в Лига Европа през следващия сезон. Наполи е трети с 69 т. - 8 пред четвъртия Фиорентина.

По-рано днес "виолетовите" победиха Болоня като гост с 3:0. Головете отбелязаха Куадрадо ('23 и 87) и Иличич ('24).

Милан смачка Ливорно като в добрите времена, Интер сгази Парма

Милан победи Ливорно с 3:0 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия "А". "Росонерите" имаха пълно надмощие през цялата среща, но успях...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят