Манчестър Сити измъкна важна точка на "Емирейтс"

9156
Снимки: Getty Images/Guliver

В дербито на кръга на Висшата лига на Англия отборът на „Манчестър Сити” измъкна равенство на „Емирейтс” и по този начин направи важна крачка в борбата за титлата в Англия. „Сити” е трето място, с 67 точки, на само две зад лидера „Челси”, който днес се издъни при гостуването на „Кристъл Палас”, но и с два мача по-малко. Втори е „Ливърпул” с една точка зад „Челси” и мач по-малко, а мърсисайдци и „гражданите” ще имат директен двубой на „Анфийлд”.

След десет минути игра домакините претендираха за дузпа, но на повторението се видя, че Томаш Росицки само чакаше да бъде докоснат от Пабло Сабалета, за да падне. Майк Дийн обаче не се подлъга.

Арсенал пуска жалба за изгонването на Гибс, наказват съдията

Ръководството на английския Арсенал ще обжалва червения картон на Киърън Гибс на мача с Челси от Висшата лига. "Артилеристите" загубиха...

В 18-тата минута „Сити” в пълна степен наказа „Арсенал” на контраатака. „Гражданите” откраднаха топката в центъра, последва пас към Един Джеко в наказателното поле, който стреля по диагонала, но уцели дясната греда на Шчесни. Топката отскочи и Давид Силва я засече между двама защитници на домакините, бутвайки я леко зад голлинията – 0:1.

След по-малко от пет минути Фламини вкара топката в мрежата на Джо Харт, но попадението правилно беше отменено заради засада. До края на полувремето „Арсенал” не създадоха чисто положение, въпреки две добри слизания по фланга на Подолски.

Пет минути след началото на второто полувреме „Сити” по чудо не увеличи аванса си, след като Шчесни изби лошо топката и тя се удари в Мертезакер и излезе на сантиметри в аут. Минута след това „Арсенал” изравни – Подолски центрира много хитро към линията на голямото наказателно поле и там Фламини нанесе удар, при който топката тупна коварно и не остави шансове на Харт – 1:1.

Вдъновените „топчии” натиснаха и в 59-тата минуа Подолски беше изведен сам срещу Харт, но вратарят успя да подложи крак и топката някак отиде в аут, вместо във вратата. „Сити” отговори със силен далечен удар на Фернандиньо, който обаче отиде в аут.

Увлечени напред, домакините за малко не пуснаха гол 15-тина минути преди края. Тогава многоходова акция на „Сити” изведе Туре на стрелкова позиция сам срещу Шчесни, но халфът не успя да преодолее вратаря заради твърде близката дистанция между двамата.

Челси преби Арсенал в юбилеен мач на Венгер

В истински позор се превърна мач номер 1000 на Арсен Венгер начело на „Арсенал”. Топчиите загубиха с 0:6 и по този начин ок...

В последните минути „Арсенал” натисна и за малко Касорла не успя да стигне на празна врата при едно центриране, но топката му дойде висока.

СТАТИСТИКА: Арсенал – Манчестър Сити 1:1

0:1 – Давид Силва (18)

1:1 – Матьо Фламини (53)

Сити унижи Юнайтед на "Олд Трафорд" и посегна към титлата

Сити унижи Юнайтед на "Олд Трафорд" в 167-ото издание на дербито на Манчестър. Големият градски сблъсък завърши с класически успех с 3:...

АРСЕНАЛ: Войчех Шчесни; Пер Мертезакер, Томас Вермален, Бакари Саня, Киърън Гибс; Томаш Росицки, Микаел Артета, Матьо Фламини, Санти Касорла, Лукаш Подолски (79’ Алекс Окслейд-Чембърлейн); Оливие Жиру (85’ Яя Саного)

Треньор: Арсен Венгер

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Джо Харт; Венсан Компани, Мартин Демикелис, Пабло Сабалета, Гаел Клиши; Самир Насри (81’ Хави Гарсия), Давид Силва, Яя Туре, Хесус Навас (65’ Джеймс Милнър), Фернандиньо; Един Джеко (85’ Алваро Негредо)

Треньор: Мануел Пелегрини

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят