„Манчестър Юнайтед” е най-скъпият спортен клуб в света

10641
„Манчестър Юнайтед” е най-скъпият спортен клуб в света

„Червените дяволи” се превърна в първия спортен клуб, чиято стойност надмина 3 милиарда долара, след като акциите на тима значително повишиха цента си, съобщи БГНЕС.

Миналият август акциите на отбора бяха пуснати на пазара, като в началото не се котираха добре и вървяха по 14 долара. В последните дни обаче дяловете стигнаха до цена 17 долара, което означава, че приблизителната цена на „Манчестър Юнайтед” вече е 3,3 милиарда долара. Това прави "червените дяволи" най-скъпият спортен клуб в света. Далеч назад остава американският футболен „Далас Каубойс”, оценяван на 2,1 милиарда долара.

Манчестър Юнайтед поздрави Бербатов с четири салюта

В мач от четвъртия кръг на ФА Къп, напълно лишен от интрига, отборът на "Манчестър Юнайтед" разгроми с 4:1 тима на Димитър Бербатов "Фу...

Акциите на Юнайтед са вдигнали цената си, заради новите спонсорски договори с японската компания "Канзай" и китайската Construction Bank, както и доброто представяне във Висшата лига и Шампионската лига, които предполага сериозни парични бонуси в края на сезона.

Това събитие прави особено щастлив легендарният играч на борсата Джордж Сорос, който за пореден път доказа своя нюх за добра сделка и купи сериозен дял от клуба скоро, след като акциите бяха пуснати на пазара.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол"

Редактор: Пламен Георгиев

Български деца в „Манчестър Юнайтед”

За първи път в България се предоставя шанс на малките любители на футбола да се докоснат до големи звезди и да поиграят не къде да е, а...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят