Меси се завърна в игра за Барселона с два гола

11876
Меси се завърна в игра за Барселона с два гола
Снимка: Getty Images / Guliver

Четирикратният носител на Златната топка Лионел Меси се завърна в игра за испанския гранд след дълго отсъствие поради контузия. През времето, в което се възстановяваше се изписа много информация около новия му договор и нежеланието на ръководството на „Барселона“ да увеличи заплащането му. Появяваха се ежедневни спекулации, че Меси ще напусне „Ноу Камп“, а заедно с тях и умопомрачителни оферти от други европейски грандове за подписа на аржентинеца.

Всичко това обаче приключи с последния му договор, с който заплатата на Меси не само се увеличи, но и се изравни по стойност с тази на конкурента му Роналдо. Снощният двубой срещу „Хетафе“ в турнира за Купата на краля показа категорично, че Меси е жаден за голове. Независимо от класата на съперника аржентинеца направи мечтано завръщане влизайки през втората част като резерва и бележейки два гола. Преди това първите два гола бяха дело на съотборника му Сеск Фабрегас, от които първият бе единствен за първото полувреме, а вторият бе от дузпа.

Барселона най-накрая склони и увеличи заплатата на Меси

"Барселона" демонстрира, че не иска да се раздели с Меси, след като в последните месеци отношенията между двете страни доста охладняха....

Така се стигна до 64-та минута, когато Меси влезе на мястото на Андрес Иниеста и взриви трибуните на „Ноу Камп“. Това бяха първите му минути след тежката контузия от ноември месец. Аржентинецът изглеждаше добре на терена предвид краткото му пребиваване, което обаче се оказа доста ползотворно за „Барселона“ и мениджъра Херардо Мартино, оформяйки крайния резултат 4:0 в първия от двата двубоя. Двата гола за Меси дойдоха в самия край на двубоя, съответно в 89-та и 93-та минути.  Всичко това се превръща в успешен развой на събитията предвид и факта, че в събота „каталунците“ излизат в сблъсък с „Атлетико Мадрид“.

Атмосферата на „Ноу Камп“ бе страхотна, а на трибуните бе и напусналият треньорския пост на „Барселона“ Тито Виланова, който се бори с раковото си заболяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят