Милан се измъкна в последната секунда срещу Аякс

Милан се измъкна в последната секунда срещу Аякс

Вторият кръг от груповата фаза на Шампионската лига отново беше белязан от драматичен развой, но големите фаворити в турнира успяха да вземат своето.

Най-напечено беше положението в Амстердам, където „Милан” измъкна равенството в последната секунда на срещата срещу „Аякс” от група H – 1:1. Всъщност и двата гола паднаха в последните минути на мача – холандците откриха резултата след гол с глава на Стефано Денсвил. В ответната атака защитник на Аякс изчисти топката от гол линия. Само няколко секунди по-късно Ван дер Хоорн повали Марио Балотели в наказателното поле, а съдията показа бялата точка. Супер Марио бе точен от бялата точка и така оформи крайния резултат.

В другата среща от групата „Барселона” победи при гостуването си на „Селтик” с 1:0, като голът вкара Сеск Фабрегас с глава 15 минути преди края на мача. Шотландците останаха с човек по-малко час преди края на срещата и това оказа влияние върху представянето им.

В дербито на изминалата вечер, което се игра в група F, „Арсенал” се справи с лекота с „Наполи” с два гола още в първите 15 минути. Точни бяха Месут Йозил и Оливие Жиру, като и в двата случая атаките на англичаните дойдоха от десния фланг, на скорост, с типични бързи пасове и удари от движение при пресечки в наказателното поле.

В другия мач от групата „Борусия Дортмунд” разби с 3:0 френския „Олимпик Марсилия”. Точни бяха арменският футболист Хенрих Мхитарян, Марко Ройс и Роберт Левандовски, който се разписа от дузпа.

В останалите мачове от кръга „Челси” смаза с 4:0 „Стяуа” като гост, „Шалке” излъга с 1:0 „Базел” и поведе в група E пред лондонския тим. „Атлетико Мадрид” пък обърна „Порто” след като изоставаше с 0:1, а „Зенит” се провали в Санкт Петербург и не успя да победи „Аустрия Виена”, завършвайки 0:0.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят