На Острова върви петиция за нов мач Англия - Исландия

2920
На Острова върви петиция за нов мач Англия - Исландия
Снимка: Getty Images/Guliver

Английски футболни фенове стартираха онлайн петиция, настояваща за нов мач срещу Исландия, след като английският тим загуби с 2:1 осминафинала на Евро 2016 г.

Петицията вече е подписана от 200 000 английски фенове, които се тревожат как ще изглежда Европейското първенство без Англия.

"Случва се Англия да прави глупости на терена и извън него. Но смятаме, че е по-добре, ако на Англия й се даде втори шанс. Какво е едно първенство без Англия?", смята футболният фен Дъг Уели.

Исландците обаче не прегръщат идеята с ентусиазъм, не желаят преиграване на мача и смятат, че резултатът е краен и връщане назад няма.

"Може би Англия може да си организира малък турнир с другите британски държави. Въпреки че това е малко вероятно, имайки предвид скорошния опит на страната", смята исландският запалянко Свен Гримсон.

Въпреки всичко, английските фенове са категорични, че ще предадат петицията на организаторите на Евро 2016 и ще се надяват на благоприятна развръзка.

Комичният момент във футболната петиция е връзката, която всички правят с популярната онлайн петиция за втори референдум срещу Brexit, която събра почти 4 млн. подписа.

Исландия е на осминафинал на Евро 2016 и ще играе с Англия

Дебютанът на Европейски първенства Исландия, която има едва 350 хиляди души население, постигна истинска сензация и се класира на о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com