Невероятното шоу с марка Барселона - Милан

16710
Снимки: Getty Images/Guliver

Страхотно първо полувреме на “Камп Ноу” и три гола предложиха отборите на “Барселона” и “Милан”. Мачът започна под неудържимите атаки на “каталунците”, които напомниха за себе си след като “росонерите” едва удържаха суха вратата на Абиати.

Много техника от страна на “Барса”, отчаяна защита и откъслечни атаки на уморения Кака за италианците белязаха мача до 29-та минута, когато Абате фаулира Неймар в наказателното поле и “Барса” получи дузпа. Меси реализира безкомпромисно и сложи край на головата си суша, както и прекрати спекулациите за лошата си форма. В ответната атака, след подновяване на играта от центъра “Милан” отново загуби топката, а италианците бяха видимо яростни и Мунтари фаулира брутално Алвеш и получи втория жълт картон за своя отбор през първата част.

Има ли лъч надежда за Милан поне в Европа?

Отборите на „Барселона” и „Милан” се изправят тази вечер един срещу друг в двубой на „Ноу Камп”. Дв...

“Милан” се посъживи, но първият им точен удар, в рамките на вратата през първата част, дойде едва в 36-та минута. Четири минути по-късно, в ответна атака, “каталунците” получиха право на пряк свободен удар и Бускетс изскочи зад защитата на “Милан” и направи резултата 2:0 в полза на своя отбор.

 Футболистите на “Милан” изглеждаха тотално съкрушени, но направиха няколко добри атаки и в добавеното време на продължението за първата част, изненадаха защитата на “каталунците” и с хубав удар на Кака, който се отклони в крака на Пике, резултатът бе намален на 2:1. Голът бе зачислен на името на Пике, а главният арбитър даде край на първата част.

През втората част Балотели влезе за “росонерите” и темпото се вдигна неимоверно. Италианците също имаха своите възможности. “Барса” обаче бе неумолима, атаките им валяха, за части от секундата Меси сменяше темпото. Именно той направи няколко непростими пропуска, но в 82-ра минута наказа “Милан” за втори път и оформи крайното 3:1 за “Барселона”. Така аржентинеца окончателно доказа, че не е в криза, просто всеки си има моменти.

Независимо от загубата “Милан” показа промяна в играта във възходяща посока, особено през втората част. Абиати пък направи страхотни спасявания и предотврати разгром над тима си.

Меси с подкрепа от съотборниците

Педро подкрепи Меси, като каза, че аржентинецът се труди много здраво за тима и това, че не бележи за момента, не означава, че е в лоша...

Така “Барса” е с 10т. на първо място и продължава във фазата на елиминациите, а “Милан” остава на втора позиция с 5т. В другия двубой “Аякс” победи “Селтик” и така е на трето място с 4т., а шотландците са четвърти с 3т. В тази група борбата за втората позиция ще е яростна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com