Нов провал за Челси! ПСЖ и Блан изнесоха урок на Моуриньо

11493
Нов провал за Челси! ПСЖ и Блан изнесоха урок на Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver


Челси загуби за втори път в рамките на пет дни. ПСЖ победи английския гранд на "Парк Де Пренс" с 3:1 в страхотен първи 1/4-финал от Шампионската лига. Лоран Блан надигра Жозе Моуриньо, а парижани дадоха сериозна заявка дори за спечелването на турнира. Головете отбелязаха Езекиел Лавеци, автогол на Давид Луис и Хавиер Пасторе за домакините и Еден Азар за Челси. Мачът бе много интересен, а същият обещава да бъде и реванша на "Стамфорд Бридж" след седмица.

Лоран Блан заложи на атомно трио Лавеци-Ибрахимович-Кавани в атака, а зад гърба им действаха Матуиди, Верати и Мота. Жозе Моуриньо излезе без чист нападател, но с наситена халфова линия. Андре Шурле трябваше да тормози защитата на ПСЖ, в отсъствието на Самуел Ето'О.

Мачът започна по мечтан начин за ПСЖ. Изключително отиграване на Езекиел Лавеци, който овладя изчистена топка от Джон Тери и без забавяне я прати в мрежата на лондончани - 1:0 в 4-ата минута. Вместо да подейства като импулс, този гол сякаш скова играта на ПСЖ. Лоран Блан бе предвидил методично да надиграе Челси в течение на мача и лесно постигнатия гол определено обърка отбора му. Челси се възползва и пое контрола върху играта.

ПСЖ все пак имаше добра възможност в 25-ата минута когато Златан Ибрахимович изведе страхотно Лавеци, но аржентинецът прати топката от външната страна на мрежата. В следващата атака Челси стигна до скъпоценен гол. Капитанът на ПСЖ Тиаго Силва фаулира Оскар в наказателното поле и съдията справедливо отсъди дузпа. Еден Азар хладнокръвно надигра Салваторе Сиригу за да изравни резултата.

След гола ПСЖ продължаваше да намира трудно играта си. До края на полувремето домакините стигнаха само до две последователни центрирания в 35-ата минута, като при второто Петер Чех увисна и Иванович изчисти току пред погледа на Златан Ибрахимович. В 40-ата минута Челси сътвори много красива атака. Вилиан центрира отдясно и Азар намери топката от въздуха, но ударът му се отби в лявата греда на Сиригу. Челси пропусна да се възползва от объркването на домакините и да поведе. Парижаните видимо чакаха края на полувремето за да получат нова насока от Лоран Блан. И французинът показа, че е сериозно име в професията.

През второто полувреме ПСЖ бе властелин на терена. За това спомогна и Жозе Моуриньо, който обърка мача с пускането на Фернандо Торес в 60-ата минута на мястото на Андре Шурле. В 61-вата минута ПСЖ вкара втори гол. Лавеци центрира от пряк-свободен удар, топката премина през куп от играчи и се насочи към мрежата, а току пред голлинията Давид Луис я засече и си отбеляза автогол. Попадението даде криле на ПСЖ, а Челси съвсем спря да атакува след влизането в игра на тромавия Фернандро Торес.

Атаките към вратата на Челси се заредиха една след друга, въпреки контузиите на Златан Ибрахимович и Марко Верати. Двамата бяха заменени от Лукас Моура и Хавиер Пасторе, които се оказаха козовете на французите. С играта си двамата раздвижиха още повече атаките на ПСЖ и Единсон Кавани пропусна да оползотвори страхотен рейд на Моура. В 93-ата минута обаче прошка нямаше. Хавиер Пасторе направи невероятен слалом през четирима защитници на Челси и прати топката в близкия ъгъл на Петер Чех за 3:1. Изключително важен гол, който прави задачата на Челси много трудна в реванша. Той е на "Стамфорд Бридж" идния вторник.

СТАТИСТИКА:

1/4-финал в Шампионската лига

От 21,45

ПСЖ - ЧЕЛСИ 3:1
1:0 Лавеци 4'
1:1 Азар 27' дузпа
2:1 Луис 61' автогол
3:1 Пасторе 93'

ПСЖ: Сиригу, Жайле, Алекс, Максуел, Силва, Матуиди, Мота, Верати (76 - Кабай), Ибрахимович (68 - Лукас), Кавани, Лавеци (84 - Пасторе)
Треньор: Лоран Блан

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Луис, Аспиликуета, Вилиан, Рамиреш, Азар, Оскар (72 - Лампард), Шурле (59 - Торес)
Треньор: Жозе Моуриньо

Жълти картони: Алекс, Мота, Кавани (ПСЖ) ; Рамирес, Вилиан, Луис (Ч)
Главен съдия: Милорад Мазич (Сърбия)

Стадион: "Парк Де Пренс", Париж

Челси ще пазарува здраво през летния трансферен прозорец

Старши треньорът на Челси Жозе Мауриньо зарадва феновете, като заяви, че през летния трансферен прозорец ще се опита да привлече доста ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com