Обявиха финалната тройка за Златната топка

16668
Снимки: Getty Images/Guliver

ФИФА обяви официално имената на Роналдо, Меси и Рибери, които ще спорят за престижния приз, който ще определи кой от тях е най-добър като футболист.

Нападателят на "Барселона" и аржентинския национален отбор ще спори за пета поредна златна топка, докато Роналдо за последен път взе приза през 2008г.

Силва даде вот за Меси вместо за бразилец - объркал се

Бразилският защитник на френския гранд "ПСЖ" си призна, че дал гласа си за Меси, вместо да гласува за свой сънародник за отличието "Зла...

Френският национал и нападател на "Байерн Мюнхен" пък имаше феноменален сезон, в който "баварците" направиха требъл.

Гарет Бейл не успя да попадне във финалната тройка, при положение, че отбеляза 26 попадения за "Тотнъм" преди да премине в "кралския клуб" за феноменалната сума от 100 млн. евро.

Човекът, който ще вземе приза "Златна топка" ще бъде обявен на 13-ти януари следващата година, на официална церемония в Цюрих.

Роналдо е фаворит за приза, след отбелязаните 34 гола през миналия сезон в испанското първенство и терора, който наложи над защитниците в Испания, Европа и съперниците на Португалия в световните квалификации.

Любо Пенев изключи Меси и Роналдо от тройката за "Златната топка"

Селекционерът на България Любослав Пенев не е включил Лео Меси и Кристиано Роналдо в своя избор за тройка в класацията за Златната топ...

Меси също се представи отлично през миналия сезон и оправда последната спечелена Златна топка с 45 гола в испанското първенство и шампионска титла за "Барселона", както и след класирането на Аржентина за Мондиал 2014.

Рибери пък ще се бори за второ индивидуално отличие след спечелването на приза "Най-добър футболист на УЕФА за Европа" през миналия сезон. Той определено помогна на "Байерн Мюнхен" да вземе Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига.

Листата с 23-та подгласници не обявена от Футболния комитет на ФИФА и експерти от Франс футбол на 29-ти октомври. След това думата имаха капитаните и треньорите на мъжките и женски национални формации на 209-те членки на ФИФА, както и журналисти избрани от ФИФА и Франс футбол.

Трите номинации за "Наградата Пушкаш на ФИФА" за най-красив гол на годината, също бяха обявени.

Ибрахимович: Аплодисментите ми не бяха за Роналдо

Шведът обясни, че аплодисментите му след третия гол на Роналдо в баража не са били за португалеца. Камерите хвана как нападателят на "...

Акробатичното воле на Ибрахимович за Швеция срещу Англия през ноември 2012г., волето на Неманя Матич за "Бенфика" срещу "Порто" и красивият изстрел на Неймар за Бразилия срещу Япония през юни в Купата на конфедерациите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят