Отново смъртни случаи при строежа на един от стадионите за Мондиал 2014

11529
Снимки: Getty Images/Guliver

След седмица ще се тегли жребият за разпределение по групи на страните, които следващото лято ще участват на Световното първенство по футбол в Бразилия. Нови два смъртни случая по време на строежа на единия от стадионите обаче, ще хвърли нови големи съмнения относно сигурността и безопасността на най-големия футболен форум на планетата.

Вчера вечерта, на „Арена Коринтианс“ се е срутил кран, като последствията за двама от работниците са били фатални. Така общия брой на хората, които са загинали до момента при строежа на съораженията за световното са четирима, а със сигурност стадионът, който приема откриването на първенството няма да бъде завършен в срока, който бе даден от ФИФА – 31-ви декември.

Радикално наказание за румънски национал

Адриан Муту повече няма да може да се състезава за националния тим на Румъния. Този случай показва как известните хора, независимо какв...

В момента тече разследване, а коментара на Сеп Блатер бе в стил „голяма трагедия“. В следващата седмица причините за трагедията ще бъдат уточнявани, а ФИФА ще помага с каквото може на семействата на загиналите. Все пак тези хора са свършили много работа до момента, за да бъде възможно провеждането на футболния форум в срокове.

Всички инциденти в Бразилия през тази година обаче хвърлиха огромни съмнения относно способността на страната да се справи със сигурността на Мондиал 2014. Сред тези събития най-фрапиращо беше прострелването на двама запалянковци, които си вървели към стадиона, но също и многократното отлагане на строежа на едно от съораженията, космическите разходи по изграждането на някои сгради, както и масовите протести по време на Купата на конфедерациите през лятото.

Ясни са всички участници на Мондиал 2014 - очаква се жребият

Преди часове официално завършиха всички баражни срещи за класиране на Световното първенство по футбол в Бразилия следващото лято. После...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят