Реал Мадрид издържа и с дузпи спечели Шампионската лига

4024
Реал Мадрид издържа и с дузпи спечели Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Guliver

С дузпи, но успешно - Реал Мадрид е новият крал на Европа. Белите взеха купата след 1:1 в редовното време и продълженията и 5:3 при дузпите. Решителният наказателен удар вкара Кристиано Роналдо, след като за Атлетико пропусна авторът на асистенцията в за гола на "дюшекчиите" в редовното време Хуанфран. Това е 11-ти трофей за Реал в турнира при играни общо 14 финала - страхотна успеваемост за белите. Атлетико Мадрид пък загуби трети финал в състезанието, два от които от Реал.

Първият гол в мача падна при крайно несправедливи обстоятелства. Голът вкара Гарет Бейл, който отигра центриране с глава и топката мина между краката на Ян Облак, след като Серхио Рамос скочи напред и излъга вратаря на Атлетико, както и куп статистици, които записаха попадението на негово име. Рамос обаче беше в засада в момента на удара на Бейл и определено повлия за това топката да премине голлинията. Факт е обаче, че централният защитник на Реал беше зверски дърпан за фланелката при това положение.

Огромната драма беше през второто полувреме. Още в първата минута на тази част Фернандо Торес излъга Пепе, гардирайки отлично топката и португалският защитник закъсня, ритвайки нападателя на "дюшекчиите" - дузпа. Антоан Гризман обаче уцели напречната греда и резултатът се запази.

Реал изпусна огромния си шанс 12 минути преди края. Тогава Кристиано Роналдо беше спрян от Ян Облак, а защитник на Атлетико изби добавка на Бейл. Минута преди това пък Карим Бензема изпусна сам срещу Облак, макар и по диагонал. Наказанието беше мигновено - чудесен пас от десния фланг намери Яник Ферейра Караско на 5-6 метра пред Кейлор Навас и грешка нямаше - 1:1.

Моуриньо е новият треньор на Манчестър Юнайтед

Жозе Моуриньо е новият наставник на Манчестър Юнайтед, пише авторитетната английска медия Sky Sports. Бившият наставник на лондонския ...

През първото продължение единствената чиста ситуация беше удар с глава на Кристиано Роналдо, но той рикошира в защитник на Атлетико и потенциалният гол се превърна в подаване в ръцете на Облак. В самия край на продължението Гарет Бейл трябваше да получава медицинска помощ, след като още в 50-тата минута Дани Карвахал трябваше да бъде сменен принудително.

През второто продължение интересните моменти бяха още по-малко, но все пак в самия край Лукас Васкес можеше да реши нещата, но се забави твърде много с обработката на топката и не му беше позволено да стреля.

В крайна сметка се стигна до дузпи и решителният пропуск направи Хуанфран - удар в гредата при 4:3 за Реал.

Пълни подробности от големия финал ВИЖТЕ в Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com