Рибери: Следващата седмица може да се реши изхода в Бундеслигата за този сезон

20799
Рибери: Следващата седмица може да се реши изхода в Бундеслигата за този сезон

Победа на „Байерн“ срещу „Борусия Дортмунд“ на „Вестафленщадион“ може да се окаже достатъчна за „баварците“ да вземат солидна преднина в Бундеслигата и до голяма степен да решат титлата в своя полза. В момента на 2-ра и 3-та позиция са съответно „Дортмунд“ и „Леверкузен“ с по 28т., а „Байерн“ са първи с 32т.

Победа в Дортмунд би дръпнала отбора от Мюнхен на 7т. пред втория, ако и „Леверкузен“ загубят двубоя си срещу „Херта Берлин“.  Срещите ще се играят на 23-ти ноември, поради почивката в първенствата заради баражите за Мондиал 2014 и респективно приятелските срещи на класиралите се вече тимове.

Швайнщайгер отново на операционната маса

Футболистът на „Байерн Мюнхен” и националния отбор на Германия, Бастиан Швайнщайгер, отново трябва да оперира глезена си. Т...

„Безспорно това ще е мачът на годината за нас. Вече го очаквам. Ако победим „Борусия“ ще дръпнем сериозно пред тях“, коментира Франк Рибери пред Bundesliga.de. Той не може да подмине и факта, че „баварците“ сътвориха рекорд с 37 мача без загуба и не вижда кой ще ги победи до края на годината.

„Това е страхотен рекорд и ще направим всичко, за да го продължим“. Рибери коментира и номинацията си за „Златната топка“: „Искам да се отпусна на терена и да играя без напрежение. Зная, че трябва да продължа да играя добре, за да се опитам да спечеля този приз, който желая неимоверно много“.

Купата от Мондиал 2014 е другата награда, която французинът желае страшно много. За целта обаче националният му тим трябва да премине баража срещу Украйна. „Предстоят два много важни мача с националния отбор. Трябва да сме много сплотен тим, за да вземем билетите си за Бразилия. Никога не е лесно да се справиш с такова напрежение, но за съм с опит и съм пределно мобилизиран. Готов съм за всички сблъсъци“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят