Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роналдо „изгоря“ за един мач заради неприличния жест към фенове в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

29 февруари 2024, 11:31 часа • 1311 прочитания

Суперзвездата на Ал-Насър Кристиано Роналдо получи наказание от един мач лишаване от състезателни права заради неприличния жест, който отправи към феновете на Ал-Шабаб. Както е известно, след мача между двата тима привържениците на съперника провокираха португалеца с викове „Меси, Меси“. Той пък им отвърна с неприличен жест към слабините си.

Дисципът наказа Роналдо за своеволията му

Дисциплинарната комисия към футболната лига в Саудитска Арабия дори стартира разследване срещу Кристиано Роналдо заради действията му. В крайна сметка бе взето решение той да бъде наказан с един мач лишаване от състезателни права. Първоначално се очакваше, че той ще понесе по-тежка санкция, но в крайна сметка от Дисципа решиха да бъдат по-снизходителни. 

Нападателят плаща и глоба

Португалецът също така ще трябва да плати и глоба за своеволието си. Той е санкциониран с 10 хиляди саудитски риала, което се равнява на около 2660 щатски долара. Това не е първият път, в който Кристиано Роналдо се забърква в скандал в Саудитска Арабия. Преди няколко месеца той се прекръсти след отбелязан гол и шокира местните фенове.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес