Скандалът с трансфера на Неймар набра нова сила - Росел подава оставка

23089
Скандалът с трансфера на Неймар набра нова сила - Росел подава оставка
Снимка: Getty Images/Guliver

Грандиозен скандал в "Барселона" доведе до оставката на президента на "каталунците" Сандро Росел. Това съобщават всички големи издания в Испания, включително и приближеното до клуба "Ел Мундо депортиво". Оставката се очаква да бъде подадена още днес, 23 януари. За днес е свикано извънредно събрание на борда на директорите, на което се очаква Росел официално да обяви оттеглянето си, информира БТВ.

Причината за решението са течащите разследвания срещу него и по-специално скандалът с трансфера на Неймар, който избухна през тази седмица. Росел вече бе обект на разследване заради финансови измами, но сега отново бе погнат от властите заради привличането на бразилеца.

Контузията на Неймар може да не е толкова сериозна

Мениджърът на „Барселона“ Херардо Мартино заяви, че възстановяването на Неймар от снощната контузия може да не отнеме чак т...

Неймар пристигна в "Барселона" през лятото, а официалната сума за закупуването му от "Сантос", която бе обявена от клуба, не само пред медиите, а и пред данъчните власти, бе 57 милиона евро. Преди няколко дни обаче медиите в Испания гръмнаха с новината, че трансферът всъщност не струва 57 милиона, а 91 милиона евро. Разликата се получава с плащания под масата и някои много странни бонуси, включени в договора на бразилеца. Данъчните веднага се заеха със случая и информацията явно не е просто журналистическа сензация.

Постепенно в местните медии започнаха да излизат детайли от контракта на бразилеца и освен регулярните бонуси за брой мачове, в които е играл и титли, се оказва, че има някои доста интересни и може да се каже абсурдни клаузи. Според "Ел Периодико" една такава клауза е, че Неймар "ще получи между 2 и 2,5 милиона евро на сезон, ако играе там, където му каже треньорът" и "не недоволства при смяна на наставника на отбора".

Явно гафът е налице и Росел е взел мъдрото решение да не компрометира повече клуба. Ако наистина подаде оставка, ръководството на "Барса" временно да бъде поето от настоящия вицепрезидент Хосеп Мария Бартомеу. Той има право да ръководи до края на мандата на Росел, който изтича през 2016-а. Очаква се обаче той и цялото ръководство, дошло с Росел, да последва ръководителя си и да се заеме с организацията на избори, които може би ще бъдат през юни.
 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят