Със страхотни голове Манчестър Сити взе утешителната купа в Англия

13990
Със страхотни голове Манчестър Сити взе утешителната купа в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборът на Манчестър Сити спечели Купата на лигата, след като успя да обърне храбрия тим на Съндърланд и да стигне до победа с 3:1 във финала на турнира.

На "Уембли" в столицата на Великобритания "черните котки" се представиха отлично и на практика не направиха никакви грешки, но бяха сломени от гениално изпълнение на Яя Туре. Добрата игра на Съндърланд даде резултат още в 10-та минута, когато Фабио Борини се пребори с Венсан Компани за една спорна топка и след това откри с отличен завършващ удар. "Гражданите" изглеждаха объркани и не се виждаше как могат да се върнат в мач, но в 55-та минута Туре изравни от нищото с брилянтен изстрел от 30 метра. Възпитаниците на Мануел Пелегрини се възползваха от шока в редиците на Съндърланд и само след минута вкарах втори гол след нов страхотен удар, този път на Самир Насри.

"Черните котки" не се предадоха и се опитаха да стигнат до изравнителен гол, но в 90-та минута Стивън Флетчър направи ужасяващ пропуск, а в ответната атака Хесус Навас сложи точка на спора след асистенция на Туре. По този начин Мануел Пелегрини спечели първи трофей, откакто пое Сити и изобщо първи, откакто работи в Европа в последните близо 10 години.


СТАТИСТИКА:

Финал за купата на Лигата в Англия

От 16:00 ч.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - СЪНДЪРЛАНД 3:1

0:1 Борини 10
1:1 Туре 55
2:1 Насри 56
3:1 Навас 90

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Пантилимон, Сабалета, Демикелис, Компани, Коларов, Фернандиньо, Яя Туре, Насри, Силва (77 Хави Гарсия), Агуеро (57 Навас), Джеко (88 Негредо)
МЕНИДЖЪР: Мануел Пелегрини

СЪНДЪРЛАНД: Маноне, Бардсли, Браун, О'Шей, Алонсо, Кетърмоул (77 Джакерини), Коулбак, Ки, Борини, Джонсън (60 Гарднър), Ларсон (60 Флетчър)
МЕНИДЖЪР: Густаво Пойет

Арсенал и Сити с победи в Англия след издънките през седмицата

Арсенал победи Съндърланд с 4:1 на "Емиратс" и по този начин се доближи отново на точка зад лидера във временното класиране Челси. Два ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят